miercuri, 15 octombrie 2014

Ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu va reprezenta România la "Europenele" de haltere din Cipru



În perioada 14-18 octombrie, la Oneşti se desfăşoară Campionatele Naţionale de haltere “U 23”, la competiţie fiind prezent şi preşedintele federaţiei de specialitate, Nicu Vlad.
Concursul de la Oneşti a însemnat şi un antrenament cu public pentru componenţii lotului naţional al României de la Bascov, acolo unde se află în pregătiri şi ieşeanul Ilie Ciotoiu (cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Olimpicom Cluj), a speranţă a ţării noastre în sportul halterelor.
În concursul de miercuri, 15 octombrie, de la categoria 56 kg, ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu, care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron şi care se pregăteşte acum la Bascov sub îndrumarea lui Ionuţ Onel s-a dovedit în mare formă, reuşind un total de 232 kg, după 102 kg la smuls şi 130 kg la aruncat. În sfârşitul lunii noiembrie 2014, Ilie Ciotoiu va reprezenta România la Campionatele Europene de haltere pentru juniori din Cipru, de la Limassol, acolo unde se speră chiar la o urcare pe podium a sportivului ceferist ieşean.
Nicu Vlad a rămas plăcut impresionat de evoluţia ascendentă a lui Ilie Ciotoiu, care a devenit acum cel mai bun din România la categoria sa de vârstă şi greutate. După fiica mea, Elisabeta Fron, care a făcut performanţă şi la nivel european, Ilie Ciotoiu este al doilea meu elev care a dovedit că am avut mână bună când l-am selecţionat pentru haltere. Sper că forurile competente ieşene să-i acorde şi lui Ilie Ciotoiu o bursă olimpică, el fiind o mare certitudine şi pentru participarea la viitoarele Jocuri Olimpice din 2016, din Brazilia”, ne-a spus în direct de la Oneşti antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
După comportarea sa remarcabilă în concursul de la Oneşti, Ilie Ciotoiu (19 ani) ne-a declarat: “Este un lucru extrem de frumos pentru mine faptul că practic acest sport şi de-abia aştept să fiu prezent şi la Campionatele Europene de luna viitoare, din Cipru. Chiar dacă mă mai doare şi pe mine câte ceva, azi puţin omoplatul, strâng din dinţi şi nu mă dau bătut şi merg înainte cu halterele, unde vreau să fac performanţă chiar şi la nivel mondial !”.
Tot la concursul de la Oneşti a fost prezentă la un trial pentru participarea la finalele de senioare, din luna decembrie 2014, o altă tânără speranţă de la CS CFR Iaşi, Mădălina Ţibichi, care a reuşit un total de 110 kg la categoria sa de greutate (58 kg), după 50 kg la smuls şi 60 kg la aruncat. Ea a depăşit baremul de participare cu 30 kg, câte 15 kg la fiecare stil şi a obţinut astfel dreptul de a evolua la finalele senioarelor din decembrie, tot de la Oneşti, chiar dacă are doar 15 ani.
După cum ne mai spunea antrenorul ieşean Dănuţ Fron, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, care are sala de antrenament la Gara Nicolina, mai are tinere talente de perspectivă în sportul halterelor în componenţa ei, prin tinerii Eduard Ciutanău (15 ani), surorile Iuliana şi Marinela Mutihac, Alina Uglea şi Adrian Agafiţei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu