marți, 7 octombrie 2014

Trei victorii la turneul de tenis de la Albena pentru ieşeanca Andreea Prisacariu



Turneul feminin ITF de la Albena (Bulgaria), cu premii totale de 10.000 dolari, a programat până acum meciurile de pe tabloul de calificări, acolo unde prima favorită a fost Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova). Printre participante s-a aflat şi ieşeanca Andreea Prisăcariu (doar 14 ani, neclasată încă în clasamentul mondial WTA la senioare), care a început tenisul la arenele CFR Iaşi sub comanda antrenoarei Oana Hâncu, dar cate acum aparţine de Daimon Sport Club Bucureşti, unde este antrenată de Alex Cojocaru. Componentă a lotului naţional al României la categoria sa de vârstă, ieşeanca Andreea Prisacariu a reuşit la Albena trei victorii consecutive în calificări şi a promovat astfel pe tabloul principal de simplu, după următoarele rezultate: 6-1, 6-4 Maria ZOTOVA (Rusia), 6-3, 3-0 (retragere medicală) cu Ioana Florentina POPESCU (România) şi 2-6, 7-5, 6-3 cu prima favorită Anastasia VDOVENCO (Rep. Moldova, 20 ani, locul 573 WTA).
Pe tabloul principal al turneului de la Albena, acolo unde supervisorul ITF este bulgăroaica
Vesselina Doneva (care a fost prezentă şi la arenele CFR Iaşi, de mai multe ori, la turneul de tenis ITF denumit Trofeul Municipiului Iaşi), Andreea Prisacariu o va întâlni miercuri, pe 8 octombrie, pe românca Gabriela Duca (20 ani, locul 985 WTA). Pe tabloul principal al turneului de la Albena, prima favorită este Pernilla MENDESOVA (Cehia) – locul 344 WTA.

* Răzvan Aghion, câştigător la „Cupa de Toamnă Vergilius-Rodotex” de la arenele CFR Iaşi

Turneul de juniori de categoria I, Cupa de Toamnă Vergilius-Rodotex, din calendarul FR Ternis, se derulează la arenele de tenis CFR Iaşi, sub conducerea directorului de turneu Raluca Aghion şi a arbitrului principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.
Se dispută întreceri la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani la fete şi băieţi.
La categoria 10 ani, câştigătorii au fost: David Ionuţ Apetrei (TC Vaslui) – cu 3 victorii pe tabloul tip şah, respectiv Alexia Andreea Moisuc (CS Vergilius Iaşi) – cu 4 victorii pe tabloul tip şah.
La categoria 12 ani, au fost câte două grupe tip şah, câştigătorii acestora fiind următorii tenismeni:
- Băieţi: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) – 3 victorii cu numai un game pierdut în meciurile disputate (!!!) – în grupa A, respectiv Eduard Silviu Schipor (TC Coreco Iaşi) – 3 victorii – în grupa B.
- Fete: Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi) – 3 victorii cu numai un game pierdut în meciurile disputate (!!!) – în grupa A, respectiv Maria Bianca Andrei (TC Coreco Iaşi) – 2 victorii - în grupa B.
La categoria 14 ani băieţi câştigătorul a fost Bogdan Damian (TC Vaslui), cu 3 victorii în grupa sa de tip şah, cu 4 tenismeni, unde s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare.
La categoriile 14 ani fete, 16 ani băieţi şi fete, meciurile sunt în derulare, cu menţiunea că la categoria 16 ani participă şi tenismenii Teodor Cojocaru şi Andrei Murgeanu, ambii de la CS CFR Iaşi, unde sunt antrenaţi de Vergil Aghion.
În proba de dublu, de la categoria de vârstă 12 ani băieţi, întrecerile s-au finalizat cu succesul perechii Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Eduard Silviu Schipor (TC Coreco Iaşi) cu 3 victorii pe tabloul tip şah. Marţi, 7 octombrie, de la ora 13.00, la arenele CFR Iaşi sunt programate 6 partide din cadrul turneului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu