joi, 27 noiembrie 2014

„GO POPICE”, un proiect naţional în derulare la arena CFR Iaşi



În intervalul de timp 22-30 noiembrie 2014, arena CFR Iaşi găzduieşte etapa a II-a a Programului „Pierre de Coubertin” 2014, prin Proiectul ”GO POPICE”, iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Popice-Bowling. Proiectul este coordonat, la arena CFR Iaşi, de Remus Antimirescu, antrenor federal, arbitrii rundei finale din 29 şi 30 noiembrie (ora 10.00) fiind Gheorghe Zăgreanu, Dan Teodorescu şi Costică Ciurdea. Cei clasaţi pe podium, la băieţi şi fete, vor primi cupe, medalii, diplome şi tricouri din partea FR Popice-Bowling, dar şi diplome de excelenţă din partea CS CFR Iaşi.
Acest proiect se adresează tuturor copiilor, fete şi băieţi cu vârste între 10 şi 14 ani, care doresc să practice jocul de popice şi se derulează în opt localităţi din ţară care au arene corespunzătoare şi echipe participante în campionatele din România: Târgu Mureş, Hunedoara, Iaşi, Ploieşti, Galaţi, Petrila, Fieni, Câmpia Turzii. Scopul proiectului este de a promova popicele în şcoli, creşterea numărului de practicanţi ai acestui sport în structuri organizate, asociaţii şi cluburi sportive, depistarea de copii talentaţi pentru formarea unei generaţii de valoare naţională şi internaţională în următorii ani, din care să se selecţioneze sportivii pentru loturile naţionale.
La etapa finală, de la arena CFR Iaşi, participă 49 de tineri sportivi din Iaşi, Târgu Mureş, Fieni, Hunedoara şi Câmpia Turzii. Antrenorii sunt Bogdan Tudorie, Iulian Gabriel Cucu şi Florin Opincă (Iaşi), Seres Jozsef şi Orosz Istvan (Târgu Mureş), Marius Gorgan (Fieni), Emil Gabor (Câmpia Turzii), Nicolae Popa (Hunedoara).
Sunt câţiva copii talentaţi, atât la băieţi cât şi la fete, care pot înlocui în anii următori ani pe juniorii de astăzi. Proiectul Pierre de Coubertin ne ajută să descoperim aceste viitoare talente în sportul popicelor din România”, ne-a declarat antrenorul federal Remus Antimirescu, care este şi antrenorul formaţiei CFR Olimpia ACB Iaşi, care evoluează şi în acest an în Liga Campionilor, adversa din optimile de finală fiind Racing Club Strasbourg (Franţa). După o victorie cu 5-3 în meciul tur, de la Iaşi, ceferiştii vor evolua în manşa a doua de la Strasbourg, pe 6 decembrie 2014, de la ora locală 13.00 (14.00 în România).

* Întreceri la Petrila în Cupa României de popice

Să mai menţionat că, la Petrila, sâmbătă, pe 29 noiembrie, vor avea loc întrecerile Cupei României la senioare (etapa a III-a) şi la veterani / seniori +50 ani (etapa a III-a), la ultima competiţie CFR Olimpia ACB Iaşi fiind reprezentată de dr. Sorin Cotlarciuc. Vă mai informăm că într-un joc din etapa a III-a din cadrul Campionatului Naţional de popice pentru seniori, tot la Petrila s-a disputat partida dintre Inter din localitate şi CFR Cluj, oaspeţii de pe Someş câştigând cu scorul de 5-3, după cum ne-a declarat antrenorul gazdelor, Marcel Dobrică.
La finalul turului de campionat, clasamentul se prezintă astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi                  4    3    1    0    27-5        7
2. CFR Cluj                                        3    2    1    0    16-8        5
3. Inter Petrila                                    4    1    0    3    9-23        2
4. Electromureş Tg. Mureş                3    0    0    3    4-20        0
Întrecerile din retur şi din Cupa României la senioare şi veterani (+50) se reiau în 2015. De asemenea, au fost amânate pentru 2015 întrecerile ultimei runde din cadrul C.N. de popice juniori / tineret şi etapa a III-a a Cupei României, în competiţia seniorilor (U 50).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu