duminică, 30 noiembrie 2014

Spectacol sportiv de neuitat în cadrul proiectului „GO POPICE”, de la arena CFR Iaşi



În intervalul de timp 22-30 noiembrie 2014, arena CFR Iaşi a găzduit etapa a II-a a Programului „Pierre de Coubertin” 2014, prin Proiectul ”GO POPICE”, iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Popice-Bowling, cu sprijinul cluburilor de profil din ţară.
La arena ceferistă ieşeană, proiectul a fost coordonat de antrenorul Remus Antimirescu, arbitrii rundei finale fiind Gheorghe Zăgreanu, Dan Teodorescu, Costică Ciurdea şi Iulian Gabriel Cucu.
La finele acestei săptămâni, la întrecerea finală, unde fiecare concurent de la categoria „Under 14” a lansat 60 bile la plin, cei 49 de sportivi prezenţi în concurs au fost coordonaţi de antrenorii Bogdan Tudorie, Ion Cercel şi Iulian Gabriel Cucu (Iaşi), Seres Jozsef şi Orosz Istvan (Târgu Mureş), Nicolae Popa (Hunedoara), Emil Gabor (Câmpia Turzii) şi Marius Gorgan (Fieni), la arena CFR Iaşi fiind prezentă şi preşedintele FRP-B, Maria Popescu.  
Pe durata a 8 ore, concursul a fost extrem de spectaculos, cu unele realizări de excepţie pentru tinerii popicari sub 14 ani prezenţi la competiţie, unele rezultate la „plin” fiind extrem de performante chiar şi la nivelul juniorilor mari şi seniorilor.
Pe podiumul de premiere s-au clasat următorii sportivi:
- FEMININ:
1. Andreea Balogh (Câmpia Turzii) – 320 p.d.;
2. Antonia Surd (Câmpia Turzii) – 277 p.d.;
3. Silvia Spînu (Iaşi) – 262 p.d.
- MASCULIN:
1. Dacian Bulgaru (Hunedoara) – 352 p.d.;
2. Daniel Botezatu (Hunedoara) – 338 p.d.;
3. Flavius Marian (Hunedoara) – 330 p.d.
Au fost acordate şi două premii speciale celui mai tânăr participant, la masculin şi feminin, ei fiind Robert Pintilii (9 ani) – 96 p.d. şi Alexandra Iuliana Ciobanu (tot 9 ani) – 166 p.d., colegi în clasa a III-a la Şcoala Generală „Alexandru Cel Bun” din Iaşi.
La capitolul juvenil s-a mai remarcat ieşeanca Miruna Agachi, în vârstă de 9 ani şi 11 luni, cu o performanţă de 172 p.d.
La festivitatea de premiere, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, au mai fost prezenţi preşedintele FRP-B Maria Popescu, antrenorul federal Remus Antimirescu, arbitrii Gheorghe Zăgreanu şi Costică Ciurdea, plus antrenorii participanţilor.
FR Popice-Bowling i-a premiat pe laureaţi cu frumoase cupe, medalii şi diplome, iar toţi concurenţii au primit tricouri şi diplome de participare. Pentru câştigători s-a cântat şi IMNUL ROMÂNIEI, concursul fiind la nivel naţional !
Clubul Sportiv CFR Iaşi a mai oferit diplome de excelenţă antrenorilor şi oficialilor competiţiei, plus sportivilor de pe podium. Au mai primit diplome de excelenţă din partea clubului ceferist moldav cei mai buni ieşeni prezenţi în concurs, ei fiind Silvia Spînu – 262 p.d. (13 ani, la feminin) şi respectiv Marco Nicola – 268 p.d. (13 ani, la masculin), colegi în clasa a VII-a B la Şcoala Generală „Alexandru cel Bun”, din cartierul cu acelaşi nume.
Vă reamintim că echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi va evolua sâmbătă, pe 6 decembrie 2014, de la ora 14.00, în Franţa, în returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor la popice, contra formaţiei Racing Club Strasbourg. În tur, ieşenii s-au impus în faţa francezilor cu scorul de 5-3 la puncte de echipă (13-11 la puncte de set / manşe câştigate; 3449 p.d. – 3395 p.d.) şi aşteaptă cu încredere şi speranţă manşa a doua.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu