duminică, 21 decembrie 2014

Cristina Neagu, în „Echipa Vedetelor” din cadrul Campionatului European de handbal feminin !

Cristina Georgiana Neagu (nr. 8 - sursa foto: EHF)
* Titlul european a revenit astăzi Norvegiei, urmată pe podium de Spania (învinsa României în grupa principală I) şi Suedia.

Conform anunţului de duminică al EHF, „All Stars Team” a Campionatului European de handbal feminin, din Ungaria şi Croaţia, a fost alcătuit din următoarele jucătoare: Silje Solberg (Norvegia) - cel mai bun portar, Maria Fisker (Danemarca) - cea mai bună extremă stângă, Cristina Neagu (România) - cel mai bun inter stânga, Kristina Kristiansen (Danemarca) - cel mai bun centru, Nora Mork (Norvegia) - cel mai bun inter dreapta, Carmen Martin (Spania) - cea mai bună extremă dreapta, Heidi Loke (Norvegia) - cel mai bun pivot.
Sabina Jacobsen (Suedia) a fost desemnata cea mai bună apărătoare, iar titlul de MPV a revenit handbalistei suedeze Isabelle Gulden.
Forul european de profil a luat decizia pentru prima dată să permită fanilor să se implice în stabilirea „All Stars Team”, voturile acestora contând în proporţie de 40 %, alături de cele ale specialiştilor (60 %).
Pentru „All Stars Team”, EHF a nominalizat 40 de jucătoare pentru cele şapte posturi, plus cea mai bună apărătoare. Titlul de MVP a fost decis doar de specialişti.
Cristina Neagu a încheiat Campionatul European cu 49 de goluri, înscrise în şase meciuri, fiind pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, pe prima poziţie fiind suedeza Isabelle Gullden, cu 58 goluri în 8 partide disputate.
Paula Claudia Ungureanu (România) a încheiat pe locul 2 în clasamentul portarilor, cu 80 de intervenţii deisive din 198 şuturi primite şi cu un procentaj de 40 %, în 6 partide. Norvegianca Silje Margaretha Solberg (locul 1) a avut 41 % procentajul de intervenţii devisive, în 8 partide, cu doar un procent peste cel reuşit de românca Paula Claudia Ungureanu !
Finalele pentru medalii, de duminică, s-au încheiat cu următoarele rezultate:
- Locurile 3-4 (finala mică): Suedia - Muntenegru 25-23 (11-12).
- Locurle 1-2 (finala mare): Norvegia - Spania 28-25 (10-12).
În meciul pentru locurile 5-6 am consemnat: Ungaria – Franţa 25-26 (13-16).
Reprezentantiva României a încheiat CE din Ungaria şi Croaţia pe locul 9.

* România - Serbia, la barajul pentru CM 2015
În iunie, anul viitor, sunt programate meciurile din play-off pentru califcarea la turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin, din decembrie 2015, din Danemarca. Aceste partide sunt: Slovacia - Spania, Croaţia - Suedia, Islanda - Muntenegru, Slovenia - Franţa, Austria - Ungaria, Cehia - Olanda, Serbia - România, Rusia - Germania, Ucraina - Polonia. 
(Surse: Sport.ro, EHF, Dan Teodorescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu