vineri, 5 decembrie 2014

Gheorghe Tadici și Alexandru Dedu țintesc un loc cât mai aproape de podium, în primele opt, la EURO 2014


Sursa foto: Prosport
Antrenorul Gheorghe Tadici și președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, au prezentat, vineri, la Cluj, lotul cu care echipa națională de handbal feminin se va prezenta la Campionatul European din Ungaria și Croația - EURO 2014, precum și obiectivul pe care și l-au propus pentru următorul ciclu olimpic.
Jucătoarele au făcut la Cluj-Napoca, în noua Sală Polivalentă a orașului, care este la acest moment una dintre cele mai moderne din țară, o serie de antrenamente. De asemenea, în cadrul conferinței de presă care a avut loc vineri a fost prezentat și echipamentul cu care handbalistele românce vor juca la European.
"Este a zecea participare a echipei naționale feminine la un turneu european. Este cea mai laureată echipă de sporturi din ultimii 20 de ani, un lucru cu care ne mândrim. Obiectivul echipei naționale este clasarea pe locurile 1-8. Vrem calificarea la Jocurile Olimpice și vom face totul să ajungem acolo", a spus Alexandru Dedu.
Gheorghe Tadici a subliniat și el ideea obținerii unui loc cât mai aproape de podium, în primele opt poziții, care ar permite echipei României și o calificare la Jocurile Olimpice.
"Este o onoare să fiu alături de aceste fete, pentru un nou turneu final. Ne-am propus să avem o participare onorantă. Ne-am propus pentru acest turneu să avem o participare onorantă. Așa cum a spus și domnul președinte, targetul nostru pentru acest ciclu olimpic este un loc în primele opt, în ideea în care ne-am propus-o ca la anul viitor, la Campionatul Mondial să ne plasăm pe un loc care să ne dea dreptul să participăm la Olimpiadă'', a spus Tadici.
Acesta apreciază că lotul național de handbal are o componență omogenă în ceea ce privește experiența de joc fetelor și a precizat că în echipă există jucătoare care vor avea multe de spus în următoarele două cicluri olimpice.
Antrenorul naționale de handbal s-a referit și la jucătoare precum Aurelia Brădeanu, care se află la al 15-lea turneu final cu naționala.
''Suntem încrezători, pentru că am bătut de două ori Germania, echipă care-și propune să fie în Top 4 la European. Am ieșit mai puternice decât ele. Avem o echipă tare, care dacă se concentrează la maxim poate face o figură foarte frumoasă. A fost o pregătire foarte bună. Față de acum doi ani a fost totul la 180 de grade înspre bine. Vom merge cu puncte în grupele principale, sunt sigur de asta în proporție de 80-85%. Sper ca românii care vor veni să ne susțină să se întoarcă mult mai împliniți. Vă asigurăm că mergem cu toată hotărârea și știm ce vrem'', a spus Tadici, care a precizat chiar că echipa are toate șansele să ajungă pe locul patru, în ciuda unor jucătoare care nu sunt disponibile, precum Oana Manea, Luciana Marin sau Laura Oltean.

* Un lot de 17 jucătoare pentru România

Vă mai informăm că, lotul României pentru Euro 2014 va fi alcătuit din 17 jucătoare, astfel:
- Portari: Ungureanu, Munteanu, Dedu.
- Extreme stânga: Ardean, Hotea.
- Pivoţi: Chintoan, Pintea, Ciuciulete.
- Linia de la 9 metri (interi şi centru): Neagu, Zamfir, Brădeanu, Perianu, Ţăcălie, Bondar, Băbeanu.
- Extreme dreapta: Nechita, Chiper.
Staff-ul tehnic este alcătuit din Gheorghe Tadici (antrenor principal), Florentin Pera şi Bogdan Burcea (antrenori secunzi), Dan Costin (medic), Adrian Ionescu şi Claudiu Mărăşteanu (kinetoterapeuţi), Radu Cheregi (video-analist).
La fiecare meci, un portar sau o jucătoare vor trebui să ia loc în tribunele arenei, deoarece pe foaia de joc nu pot fi trecute decât 16 handbaliste !
România face parte din grupa preliminară B (una foarte dificilă), de la Debrecen (Ungaria), alături de Norvegia, Danemarca şi Ucraina. Primele trei se califică în grupele principale. Să sperăm că România, care va fi susţinută de mulţi fani români în meciurile de la Debrecen, va fi una dintre ele !
(Surse: AGERPRES şi Dan Teodorescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu