luni, 8 decembrie 2014

La CE handbal feminin: România a fost învinsă categoric de Norvegia, în debutul competiţiei de la Debrecen


Sursa foto: EURO 2014 EHF

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă duminică, la Debrecen, de campioana olimpică en-titre, Norvegia, cu scorul de 27-19 (16-7), în primul meci din grupa B a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia.
Peste 500 de fani români au fost prezenţi în tribunele sălii din Debrecen la primul meci al naţionalei tricolore de la Campionatul European, aceştia încurajându-şi frenetic favoritele. Primul gol al partidei a fost marcat de Kristiansen după două minute de joc, în timp ce prima reuşită a României i-a aparţinut Cristinei Neagu, de la 7 metri, 2-1 (min. 5). În continuare, profitând şi de câteva atacuri ratate uşor de România, nordicele s-au distanţat la 7-2 (min. 13), astfel că antrenorul Gheorghe Tadici a fost obligat să ia time-out.
România nu şi-a găsit ritmul nici după primul sfert de oră al partidei, pierzând mingi cu uşurinţă, în timp ce în apărare a fost surprinsă de viteza combinaţiilor adverse, 10-3 (min. 18) şi 12-5 (min. 22). Cu cinci minute înaintea pauzei, fanii tricolori au huiduit arbitrajul surorilor Bonaventura, care eliminaseră două jucătoare ale României, deciziile fiind contestate vehement. La pauză, tabela arăta 16-7, România având opt mingi pierdute şi o singură jucătoare remarcată la finalizare, Cristina Neagu (4 goluri).
La reluare, Norvegia a continuat cu jocul coerent, în viteză şi cu aruncări puternice de la 9 metri, profitând de apărarea deficitară a tricolorelor, mai ales în partea centrală, astfel că diferenţa a crescut de pe tabelă şi mai mult, 19-7 (min. 35). Din minutul 45 (scor 23-11), Norvegia a început să ruleze lotul, însă nu a avut probleme în a se impune în faţa echipei României şi a câştiga primele două puncte în grupa B. Scor final, 27-19, Cristina Neagu fiind desemnată MVP-ul României.
Marcatoarele României au fost Neagu - 7 goluri, Brădeanu - 3, Ţăcălie - 2, Ardean-Elisei - 2, Băbeanu - 2, Pintea - 1, Perianu - 1, Chiper - 1. Pentru Norvegia au înscris Oftedal - 5 goluri, Kristiansen - 4, Alstad - 4, Loke - 4, Koren - 4, Herrem - 3 şi Mork - 3.
Tot duminică seară, în a doua partidă din grupa B, Danemarca – Ucraina 32-23.
Prima rundă din grupa A a programat meciurile: Spania – Polonia 29-22 şi Ungaria – Rusia 29-29.
În grupa B, România va mai disputa partidele cu Danemarca, în 9 decembrie (ora19.15) şi cu Ucraina (11 decembrie, 19.15), ambele fiind transmise de TVR 2.
Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în faza celor două grupe principale, în care meciurile se vor juca între 13 şi 17 decembrie. Primele două clasate în această fază vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.
La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie. (Sursa: Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu