sâmbătă, 20 decembrie 2014

Penicilina Iași, victorioasă după trei seturi la Cluj !


Echipa feminină de volei Penicilina Iași a obținut sâmbătă prima victorie în deplasare din acest campionat. În ultima etapă a turului Diviziei A1, elevele antrenorilor Rareș Puni și Tatiana Popa au întrecut, la Cluj, formația Universitatea cu scorul de 3-0 (25-21, 25-20, 25-20).
Penicilina Iaşi a început jocul cu Mihaela Stângă - Andra Streșină, Melinda Sipos, Cristina Lungu, Simona Mocanu, Ana Maria Berdilă - Diana Studineanu (libero), iar pe parcursul disputei au mai evoluat Ana Maria Ursache și Simona Filip.
În meciul de pe Someş, gazdele au avut pentru scurt timp inițiativa (3-1), după care ieșencele au trecut în avantaj, fără a se distanța decisiv. Acest lucru s-a produs totuşi spre finalul setului întâi - 18-19, 20-24, 21-25. În ”actul” al doilea, jocul colectiv eficient a determinat un avantaj și de șase puncte pe tabela de marcaj în favoarea Penicilinei.
Preluarea sigură a permis ridicătoarei Mihaela Stângă să ofere mingi bune atacului. Pe acest fond este de subliniat un plus de eficiență a jucătoarei Ana Maria Berdilă”, ne spunea Vasile Stângă, președintele executiv al ACS Penicilina Iași.
De aici și până la adjudecarea setului n-a mai fost decât un pas și 20-25. În al treilea act clujencele au avut o tresărire de orgoliu și au încercat să reducă diferența la seturi. Superioritatea chimistelor în fața unei echipe  în căutarea formei maxime a determinat, însă, câștigarea setului (20-25) și meciului cu 3-0. Alte rezultate din etapa a XI-a, ultima a turului: CSM Târgovişte – CSM Lugoj 3-0, Unic Piatra Neamţ – CSM Bucureşti 0-3, CSMU Craiova – Ştiinţa Bacău 0-3. În acest moment se dispută CSU Medicina Tg. Mureş – Dinamo Romprest Bucureşti (2-0 la seturi şi jocul continuă !). Partida CSM Satu Mare - CS Volei Alba-Blaj (ora 13.00) se dispută duminică 21 decembrie 2014, în direct pe Digi Sport.
Luni, 22 decembrie, de la ora 17.00, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui meciul Penicilina Iaşi-CSM Bucureşti, într-o restanţă din etapa a VI-a.
Cu 9 puncte la activ, ACS Penicilina Iaşi se află pe locul 9 în ierarhia la zi din Divizia A1 de volei feminin.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu