sâmbătă, 6 decembrie 2014

Popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi sunt în topul naţional



Federaţia Română de Popice-Bowling a elaborat recent clasamentul laureaţilor anului 2014. Lansatorul Nicolae Lupu (SKC Victoria Bamberg / Germania) a fost desemnat cel mai bun popicar român al anului în curs, după ce a cucerit pentru țara noastră două medalii de argint la Campionatele Mondiale care au avut loc la Brno, în Cehia, în luna mai, în probele de sprint și tandem mixt (alături de românca Ioana Văidăhăzan, tot de la clubul german SKC Victoria Bamberg).
Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi are patru nominalizări în acest TOP 10, prin Bogdan Tudorie, Gyula Veres, Ion Cercel şi Radu Balaban, ultimul reuşind performanţe deosebite pe plan naţional şi internaţional când a fost legitimat la formaţia moldavă, dar a avut câteva performanţe pe plan intern şi când evolua doar pentru CS Inter Petrila.
Clasamentul pe 2014 se prezintă astfel:
1. Lupu Nicolae (SKC Victoria Bamberg)
2. Luminița Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti)
3. Ioana Văidăhăzan (SKC Victoria Bamberg)
4. Bogdan Tudorie (CFR Olimpia ACB Iaşi)
5. Gyula Vereș (CFR Olimpia ACB Iaşi)
6. Duka Tilda (Electromureş Romgaz Tg. Mureş)
7. Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi)
8. Anna Gyresi (Electromureş Romgaz Tg. Mureş)
9. Radu Balaban (CFR Olimpia ACB Iaşi-CS Inter Petrila)
10. Doina Baciu și Alexandrina-Rodica Bornert (ambele de la Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
De săptămâna viitoare, după cum ne-a declarat astăzi secretarul general al FRPB, Constantin Stamatescu, loturile naţionale ale României de popice de seniori şi senioare vor intra într-un cantonament de 10 zile la Poiana Braşov, printre ei fiind şi câţiva lansatori de la CFR Olimpia ACB Iaşi. În mai 2015, România va participa la Campionatele Mondiale de popice de la Speichersdorf (Germania), la seniori şi senioare, dar şi la juniori (Under 18).
DAN TEODORESCU
 

Un comentariu: