sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Actualitatea sportivă ieşeană (volei, baschet, tenis, rugby, popice): Penicilina Iaşi, învingătoare în patru seturi la Craiova



Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, de la ora 18.00, în etapa a 12-a din prima ligă de volei feminin s-a jucat partida SCM Universitatea Craiova-Penicilina Iaşi 1-3 (16:25, 22:25, 25:22, 21:25). A fost a patra victorie a ieşencelor în faţa jucătoarelor din Bănie, după două în Cupa României şi alte două în campionat. Cu 12 puncte la activ, ieşencele au urcat pe locul 8 în Divizia A1.
Tot în prima rundă a returului am mai consemnat rezultatele: CSM Târgovişte-CSM Bucureşti 3-1, CSU Medicina Tg. Mureş-CSM Lugoj 3-0, Alba Volei Blaj-Ştiinţa Bacău 1-3 (marele derby), Universitatea Cluj – Dinamo Romprest Bucureşti 0-3, Unic Piatra Neamţ – CSM Satu Mare 3-2.
Meciul de la Tg. Mureş se repetă duminică, de data aceasta în prima manşă din sferturile de finală ale Cupei României la volei feminin.
În runda următoare, pe 24 ianuarie, pe teren propriu, Penicilina Iaşi se va confrunta cu galonata Ştiinţa Bacău, într-un meci în care oaspetele sunt favorite certe ale disputei, ele conducând şi ostilităţile în prima ligă, cu 30 puncte. Urmează pe podium CSM Bucureşti – 29 puncte şi CS Alba Volei Blaj – 28 puncte.

* Ştiinţa Miroslava, învinsă la limită în Giuleşti !

Tot sâmbătă, dar de la ora 13.00, Divizia A2 Est de volei feminin a programat meciul Rapid Bucureşti-Ştiinţa Miroslava 3-2 (25-17, 18-25, 25-11, 21-25, 15-8). Sub conducerea antrenorului Cătălin Ştirbu, pentru echipa ieşeană au evoluat: Ştefana Petrescu – Tatiana Diaconiţa, Delia Pădurean, Cătălina Poboroniuc, Raluca Pichiu, Andra Ibănescu – Andrada Koszte (libero). A mai jucat Cristiana Seserman.
După partida din Giuleşti, antrenorul Cătălin Ştirbu ne-a declarat: „Avem un lot redus numeric, alcătuit din numai 8 jucătoare, dintre care un libero. Ne este greu în aceste condiţii. Meciul din Sala Rapid a fost unul echilibrat, iar diferenţa s-a făcut pe greşelile individuale. Au fost greşeli de ambele părţi, dar după un set bun făcut de noi, a urmat un altul, cu un început dezastruos !”.
Într-un alt joc al rundei cu nr. 6, prima a returului, am consemnat: SCM Piteşti-CSM Focşani 2-3. Pe 24 ianuarie, în etapa a 7-a, Ştiinţa Miroslava va evolua la Focşani.

* Meciuri de foc pentru baschetbaliştii ieşeni

Pentru baschetbaliştii de la Poli CSŞ Unirea Iaşi urmează două partide importante pentru calificarea la turneul semifinal, ambele găzduite de Sala Polivalentă. Duminică, de la ora 12.00, ieşenii vor întâlni pe Cuza Sport Brăila, iar luni, de la ora 14.00, pe CSU Cuadripol Braşov. Pe 23 ianuarie, în deplasare, ieşenii vor întâlni pe Phoenix Galaţi, lidera Grupei A din cadrul Ligii I.

* La mulţi ani, Bogdan Ionuţ Apostol !

Sâmbătă, pe 17 ianuarie, tenismenul ieşean Bogdan Ionuţ Apostol a împlinit frumoasa vârstă de 19 ani. Alături de Bogdan Leonte, el face parte din galaxia tenisului ieşean de top mondial. În 2014, Bogdan Apostol, care a început tenisul la CS CFR Iaşi şi acum punctează pentru CSM Paşcani, a participat la turneele de Grand Slam ale juniorilor de la Roland Garros şi Wimbledon, a fost titular în echipa de juniori a României la Campionatul European (U 18), unde a urcat pe podium şi a mai făcut parte din lotul lărgit al României pentru Cupa Davis. Tot în 2014, Bogdan Apostol a mai câştigat două turnee ITF la dublu seniori, în România şi Turcia. Dacă Bogdan Leonte a abandonat între timp tenisul de performanţă, Bogdan Apostol duce tradiţia mai departe ! Mulţi ani, Bogdane !

* O nouă conducere în rugby-ul ieşean

Echipa de rugby Politehnica Agronomia Unirea Iaşi are o nouă conducere tehnică şi administativă. Noii antrenori sunt Iulian Iftenie (principal) şi Bogdan Budişteanu (secund), iar managerul secţiei de rugby este Dan Codreanu. Marţi, pe 20 ianuarie, într-o conferinţă de presă, noii conducători din rugby-ul ieşean, alături de preşedintele Leonida Antohi, vor purta un dialog cu reprezentanţii mass-mediei ieşene.

* CFR Olimpia ACB Iaşi se pregăteşte, din nou, de Liga Campionilor

În sportul popicelor, sâmbătă, pe 24 ianuarie 2015, de la ora 14.00, în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, CFR Olimpia ACB Iaşi se va confrunta, în deplasare, cu Kuglaski Klub Belgrad, multipla campioană a Serbiei, Returul va avea loc pe 14 februarie, la arena CFR Iaşi. Pentru meciul tur, de la Belgrad, ieşenii vor face deplasarea cu un lot alcătuit din 8 sportivi, ei fiind: Ioan Hordilă, Gyula Veres, Ion Cercel, Costică Ciurdea, Bogdan Tudorie, Florin Opincă, Mănel Manea, Remus Antimirescu, ultimul fiind şi antrenorul formaţiei moldave. Din delegaţia ieşeană va face parte şi Vasile Ţidularu, co-preşedintele secţiei ceferiste de popice.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu