miercuri, 21 ianuarie 2015

Clubul Sportiv Micul Şahist Iaşi iese din nou la rampă


Laureaţii Cupei de Iarnă 2015 de la Ateneul Tătăraşi

La început de an competiţional 2015, şahul ieşean debutează în forţă prin organizarea a nu mai puţin de 3 concursuri de anvergură, în vederea pregătirii sportivilor pentru Campionatele Naţionale de copii şi juniori, care vor avea loc la sfârşitul lunii martie.
Astfel, în perioada 15-18 ianuarie s-a desfășurat, sub organizarea CS Micul Șahist Iași și cu sprijinul Ateneului Tătărași, un concurs de șah destinat juniorilor sub 14 ani. La competiție au participat 28 de tineri şahişti, printre ei remarcând pe campioana națională Miruna Lehaci și fosta campioana a Uniunii Europene, Ema Obadă.
Matei Mogîrzan, un talent autentic în şah la doar 6 ani
Câștigătorul turneului a fost Matei Vîlcu, junior de perspectivă, medaliat cu bronz anul trecul la turneul pe echipe-juniori, care și-a apărat cu succes statutul de favorit al competiției, conform punctajului rating. Surpriza turneului a realizat-o însă Matei Mogîrzan, un puști talentat de numai 6 ani, care a reușit să obțină o victorie la experimentata Miruna Lehaci.
Clasamentul general și clasamentele pe categorii de vârstă se prezintă astfel:
- Clasamentul General:
1. Matei Vîlcu (CS Sfinxul Iași); 2.Ema Obadă (CS Politehnica Iași);  3. Andrei Poncu (CS Philidor Iași); 4. Miruna Lehaci (CS Politehnica Iași); 5. Daniel Dumitrașcu (CS Micul Șahist Iași).
- Categoria 10 ani:
1. George Meriuță; 2. Mircea Timircan; 3. Nicholas Maleş (toți de la CS Sfinxul Iași);
- Categoria 8 ani:
1. Iulian Sabarez (CS Politehnica Iași); 2. Luca Dumitru (CS Politehnica Iași); 3. Andrei Filip (CS Micul Șahist Iași);
- Începători (rating 1001):
Băieţi:
1. Matei Mogîrzan (CS Micul Șahist Iași); 2. Luca Nastasiu (CS Micul Șahist Iași); 3. Rareş Caunic (CS Philidor Iași);
Fete: 1.Maria Samson (Micul Șahist Iași).
Următoarele turnee ieşene de şah vor fi:  
- CAMPIONATUL JUDEŢEAN DE ŞAH PENTRU COPII ŞI JUNIORI
Competiţia va debuta pe 25 ianuarie 2015, la ERA PARK. Ora de începere a concursului: 11.00. Timpul de joc: 15 minute pentru fiecare jucător. Concursul se va desfăşura pe grupe de vârstă, pentru jucătorii legitimaţi şi nelegitimaţi. Organizatorii competiţiei sunt CS Politehnica Iaşi şi Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi.
- CUPA MICUL ŞAHIST - editia a V-a, IAŞI 2015.
Competiţia se va desfăşura în perioada 5-8 februarie 2015, la IULIUS MALL. Vor fi două categorii de participare în cadrul turneului:
A. Open general, în sistem elveţian, pe durata a 7 runde; 
B. Open general, în sistem elveţian, pe durata a 9 runde, pentru tinerii sportivi până la 10 ani ca vârstă.
Cupa Micul Şahist este deja un concurs tradiţional, la care şi-au anunţat participarea sportivi din toate judeţele din zona Moldovei, dar şi din Republica Moldova. Se anunţă un număr mare de jucători, numai din Galaţi vor fi 30 sportivi prezenţi în concurs, sponsorul competiţiei fiind IULIUS MALL”, ne-a declarat Ştefan Axinte, antrenor coordonator  la CS Micul Şahist Iaşi, care poate fi contactat în probleme sportive la telefonul 0720.002182.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu