duminică, 11 ianuarie 2015

Design Construct Brașov a câștigat pentru al treilea an consecutiv Cupa Unirii la minifotbal


Formația Design Construct Brașov a câștigat, duminică, la Iași, pentru al treilea an consecutiv Cupa Unirii la minifotbal, primul mare turneu al anului. În marea finală desfășurată la Sala Polivalentă, Design a învins echipa Bronx Galați cu scorul de 2-1, după loviturile de departajare. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal, 0-0. La penalty-uri, brașovenii au transformat două lovituri, în timp ce gălățenii au puctat doar o dată din trei încercări.
În semifinale, Design a trecut de Adistal Suceava cu 4-2, iar Bronx Galați a învins formația Avantaje Deva cu 1-0.
Pe locul 3 s-a clasat Adistal Suceava, care a trecut în finala mică de Avantaje Deva cu scorul de 2-1. Locul 5 a fost ocupat de echipa ieșeană UTI.
Ajunsă la ediția a 5-a, Cupa Unirii, competiție organizată de Dan Cojocaru și Paul Costaș, a reunit la start 36 de echipe din țară și din Republica Moldova (record de participare), fiind un ultim criteriu de selecție înaintea Campionatului Mondial din Statele Unite, Canada și Mexic. Meciurile s-au desfășurat la Complexul Magic din Tudor Vladimirescu (Magic Stadium și Arena Magic Heineken) și Sala Polivalentă.  
Organizatorii au acordat mai multe premii speciale, după cum urmează:
- Cei mai buni portari: Bogdan Rădulescu (Design) și Alex Tănăsilă (Bronx);
- Cel mai bun jucător al turneului: Radu Burciu (Design);
- MVP-ul finalei: Ciprian Ursu (Design);
- Trofeul fair-play: Echipa UTI Iași.
Clasament final:
1. Design Construct Brașov
2. Bronx Galați
3. Adistal Suceava
4. Avantaje Deva
5. UTI Iași
La finalul competiţiei au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Sorin Iacoban (deputat): ”Am asistat la o competiție foarte puternică, o adevărată Cupă a Unirii care a reunit la Iași echipe din multe provincii ale țării. A devenit un obicei ca la început de an echipele puternice din țară să vină la Cupa Unirii și asta nu poate decât să ne bucure și să demonstreze că Iașul este un pol important al acestui îndrăgit sport. Am făcut mai multe demersuri pentru ca minifotbalul să devină un sport adevărat, cu federație, care poate accesa fonduri europene și voi încerca să fac lobby și la minister în acest sens”.
- Dan Bărgăoanu (consilier MTS): ”Sunt șanse ca minifotbalul să devină disciplină sportivă recunoscută de către MTS. Federația de minifotbal a depus deja documentația necesară, iar după ce vor urma mai mulți pași, timp de trei ani, minifotbalul poate deveni ramură sportivă”.
- Tiberiu Lajos (antrenorul naţionalei României): ”Am primit confirmarea aici la Iași că jucătorii convocați la lot pentru Campionatul Mondial sunt în formă bună, am mai ochit și alți jucători pe care îi am în vedere. Dintr-un lot lărgit de 20 de jucători voi alege 15 care vor face deplasarea la Mondiale. Obiectivul meu personal este să câștigăm fiecare meci și să jucăm finala”.
- Paul Costaș (prim-vicepreședite al FMR, organizator în cadrul Cupei Unirii): ”A fost o ediție a cincea extraordiară a Cupei Unirii, cu 36 de echipe puternice din țară și din Republica Moldova, record de participare. Au fost echipe cu nume în minifotbalul românesc, din toată țara, iar acest lucru demonstrează că acest turneu este unul extrem de puternic. Mulțumesc domnului Alexandru Cișman, directorul DTSJ, pentru sprijin, pentru faptul că ne-a pus la dispoziție Sala Polivalentă”.
- Dan Cojocaru (consilier în FMR, organizatorul Cupei Unirii): ”A fost un turneu de elită putem spune, în condițiile în care au fost prezenți 11 din cei 15 jucători ai echipei naționale  care au cucerit titlul european în Muntenegru. Am avut un număr record de echipe la start și sperăm ca anul viitor să organizăm din nou la cel mai înalt nivel Cupa Unirii. Consilierul MTS a fost prezent la competiție și am făcut un pas important în demersul nostru de a include minifotbalul în lista diciplinelor sportive recunoscute de către minister. Sperăm ca în cel mai scurt timp să reușim acest lucru, iar MTS ne-a promis sprijin în acest sens”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu