vineri, 16 ianuarie 2015

La CS ENPI Iaşi, tradiţia merge mai departe !


Sportivii de la CS ENPI Iaşi, alături de Irina Pascaru

La finalul anului 2014, CS ENPI Iaşi, binecunoscutul club de karate tradiţional din zona Moldovei, cu secţii de performanţă la Iaşi şi Tg. Frumos, şi-a făcut bilanţul: 26 medalii cucerite pe plan intern şi internaţional, dintre care 18 la Campionatele Naţionale şi 8 la Campionatele Europene. Dintre ele 11 sunt de aur, 5 de argint şi 10 de bronz. Sportivii IULIAN DUMITRAŞ şi OCTAVIAN POSTOLACHE sunt şi în „TOP 10” al DJST Iaşi, la categoria sporturi neolimpice. Un bilanţ remarcabil pentru clubul condus de preşedintele Constantin Adăscăliţei (4 DAN) şi antrenorul-instructor Irina Pascaru (2 DAN).
De asemenea, în urmă cu puţine zile, s-au împlinit 20 de ani (1995-2015) de când Grupul de firme fondat de deputatul Constantin Adăscăliţei, care cuprinde pe CS ENPI Iaşi, IGS, RLC TRIDENT şi OLIMPIC 2000, este mereu alături de sportivii ieşeni.
După ce mitul Zonei Industriale din Iaşi a fost învins de interesul pentru terenuri, fierul vechi şi miile de metri cubi de beton, am înţeles că reperele economice vor fi altele. Am văzut cum mulţi dintre cei mai tineri ca mine s-au adaptat uşor la cerinţele noi din economia de piaţă. Atunci s-a născut IGS-ul şi CS ENPI Iaşi. Iniţiativa mea a plecat de la gândul că sutele de sportivi ce se înscriau la clubul de karate, în anii 1990-1993, pot foarte bine să lucreze o perioadă într-o firmă specializată în pază şi protecţie. Timpul a dovedit că am fost inspirat. Firmele s-au dezvoltat odată cu trecerea anilor şi au devenit repere importante în peisajul economic al Iaşului. Sute de oameni, preponderent tineri, au lucrat şi vor lucra în ele pentru că s-au adaptat din mers. Gândurile mele se îndreaptă astăzi spre toţi cei care mi-au fost alături. Prieteni, parteneri şi angajaţi care au înţeles că
<încrederea reciprocă> este principala valoare a unei relaţii de colaborare pe termen lung. Vreau pe această cale să le mulţumesc tuturor. Promit totodată că nu-i voi dezamăgi niciodată, indiferent prin ce greutăţi vom trece. Al vostru prieten, Asociat-Fondator CONSTATIN ADĂSCĂLIŢEI”, se menţionează în deschiderea revistei grupului de firme menţionat, editată la acest început de an 2015.

* Irina Pascaru, de la Bârlad la Iaşi cu gândul la performanţele din karateul tradiţional

Antrenorul-Instructor la CS ENPI IAŞI este Irina Pascaru (ex-Pătrăhău), născută pe 6 august 1976, la Bârlad. A început karateul tradiţional la clubul Kaminare Bârlad în 1992, iar în 1999 a venit la Iaşi, pentru a urma facultatea. S-a transferat ca sportivă la CS ENPI Iaşi, club la care munceşte şi acum ca antrenor-instructor, de 12 ani, după ce a mai concurat şi ca sportivă până în 2012. Are numeroase succese pe plan naţional şi internaţional, la Campionatele Naţionale, Cupa României, Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale.
- Doamna Irina Pascaru, anul 2014 s-a încheiat pentru CS ENPI Iaşi cu numeroase medalii cucerite pe plan intern şi internaţional. Aţi „scăpat” vreo competiţie anul trecut ?
- Au fost rezultate frumoase pentru noi la Campionatele Naţionale, dar şi la Campionatele Europene de la Galaţi. Din păcate, din cauza unor situaţii deosebite la un moment dat din Egipt, nu am putut participa şi la Campionatele Mondiale de acolo. Preşedintele federaţiei noastre, Nicolae Mărăndici (7 DAN), a spus că România nu va participa la Mondialele din Egipt, tocmai pentru a proteja sportivii şi antrenorii.
- Aţi mai ratat în cariera dumneavoastră vreo competiţie internaţională, din diferite motive ?
- Cu sportivii de la ENPI Iaşi nu am ratat nici un Campionat European sau Mondial până acum. În 2014, în Egipt a fost însă o situaţie specială şi noi nu avem nici o vină în acest sens.
- Care sunt cei mai buni sportivi de la CS ENPI Iaşi ?
- Toţi sunt la fel de buni, toţi sunt medaliaţi, nu pot să remarc pe cineva. Într-adevăr, Dragoş Bălăiaşa este bun la toate probele, cum Iulian Dumitraş este foarte valoros la kumite. La numai 12 ani, Bianca Balaur promite mult !
- Dragoş Bălăiaşa a lipsit o perioadă de concursurile de karate tradiţional...
-Dragoş Bălăiaşa este un talent aparte. A forţat la un moment dat şi a făcut ruptură de menisc. S-a operat, a parcurs o perioadă de refacere şi a revenit în concursuri, urcând din nou pe podiumurile de premiere. El locuieşte în comuna Războieni, se pregăteşte la secţia de la Târgu Frumos şi face karate de la 6 ani, el având acum 18 ani.
- Sunt mulţi sportivi care practică karateul tradiţional la CS ENPI Iaşi ?
- La secţia de performanţă sunt 14 sportivi. Dar mai sunt şi alţii care vin din urmă.
- Care este motto-ul în sport al clubului ieşean ENPI ?
- „Tradiţia merge mai departe !”. Am preluat aceste cuvinte după decesul incredibil şi neaşteptat al fostului preşedinte al federaţiei noastre, sensei Dan Stuparu.

* Un an 2015 bogat în evenimente sportive de amploare

Federaţia Română de Karate Tradiţional a elaborat Calendarul Competiţional pentru anul 2015. Principalele repere pentru zona Moldovei sunt următoarele:
- 30 ianuarie-1 februarie: Zona Moldovei, pentru copii, la Vaslui;
- 20-22 februarie: Zona Moldovei, pentru cadeţi-juniori-tineret-seniori, la Piatra Neamţ;
- 6-8 martie: Finala C.N. de fudokan pentru copii, la Galaţi sau Oradea;
- 13-15 martie: Finala C.N. de fudokan pentru cadeţi-juniori-tineret-seniori, la Izvorani;
- 27-29 martie: Campionatul European de Fudokan pentru cadeţi-juniori-tineret-cadeţi, la Napoli (Italia);
- 25-27 septembrie: Finala C.N. de Karate Tradiţional şi Cupa României pentru cadeţi-juniori-tineret-seniori, la Oradea;
-23-25 octombrie: Finala C.N. de Karate Tradiţional pentru copii, la Cluj;
- 27-29 noiembrie: Campionatul Mondial de Fudokan pentru cadeţi-juniori-tineret-seniori, la Moscova (Rusia);
- 4-6 decembrie: Campionatul European de Karate Tradiţional pentru cadeţi-juniori-tineret-seniori, la Paris (Franţa).
Este un program competiţional bogat în 2015, dar noi, cei de la ENPI Iaşi, dorim să participăm la toate competiţiile atât pe plan intern, cât şi internaţional. Şi ne mai dorim multe locuri pe podium în 2015, tocmai pentru a respecta tradiţia. După cum am mai spus, tradiţia merge mai departe !”, a mai menţionat în final antrenorul-instructor Irina Pascaru, în exclusivitate pentru publicaţia „SPORT FAN CLUB”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu