miercuri, 21 ianuarie 2015

LIVE pe Eurosport: Simona Halep face pasul în turul 3 la Australian Open


Simona Halep (sursa foto: Australian Open)

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, şi s-a calificat în turul 3 al Australian Open, primul Grand Slam al anului, într-un meci care a putut fi urmărit în direct pe Eurosport.
Cu o evoluţie foarte bună, cu un serviciu precis, reuşind şapte aşi, sportiva română s-a impus în meciul disputat pe Rod Laver Arena, de la ora locală 23.40, o întâlnire care a durat 67 de minute.
Pentru calificarea în turul trei la Australian Open, Halep va primi 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 97.500 de dolari australieni (80.000 de dolari americani).
În faza următoare a competiţiei de la Melbourne, Halep o va întâlni pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, care a învins-o în manşa secundă, cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (6), pe sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 71 WTA.
Accidentată mai multe luni anul trecut, Mattek-Sands, fostă numărul 30 WTA în iulie 2011, este pe tabloul principal de simplu al Australian Open datorită "clasamentului protejat".
Bethanie Mattek-Sands, 29 de ani, a făcut în trecut echipă cu Horia Tecău la dublu mixt. În 2012, ei au câştigat Australian Open.
La ediţia precedentă a turneului australian, Simona Halep a atins faza sferturilor de finală.

* Simona Halep: „Sunt în cea mai bună formă !”

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, miercuri, după ce s-a calificat în turul trei la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, că se află în cea mai bună formă şi se simte încrezătoare în forţele proprii.
"Nu m-a afectat nimic azi, faţă de primul tur, care este dificil. Azi am jucat la un alt nivel, a fost mai uşor pentru mine. Ştiam că este o jucătoare cu lovituri puternice. Am încercat să lovesc bine mingile şi am servit bine. Sunt în cea mai bună formă, mă simt încrezătoare şi tot timpul când ajung în arenă am în minte că trebuie să câştig şi să lupt pentru fiecare meci", a spus Halep la Eurosport, după terminarea partidei.
Simona Halep a afirmat că meciul contra reprezentantei ţării gazdă, Jarmila Gajdosova, a fost unul dificil, însă şi-a dorit să termine cât mai repede partida. "A fost un meci dificil. Trebuie să mă adaptez repede. A mers bine, am vrut să termin repede. Cred că am jucat bine astăzi. Am fost agresivă în joc şi concentrată pentru fiecare punct", a completat Simona Halep.

* Horia Tecău şi Florin Mergea şi-au găsit partenerele de „dublu mixt” la Australian Open

Horia Tecău şi Florin Mergea vor evolua şi în proba de dublu mixt la Australian Open, primul urmând să joace alături de Lucie Hradecka (Cehia), iar al doilea cu Michaella Krajicek (Olanda).
În primul tur, perechea Lucie Hradecka / Horia Tecău va juca în compania cuplului Andreja Klepac / Chris Guccione (Slovenia / Australia).
Michaella Krajicek şi Florin Mergea vor întâlni în runda inaugurală perechea Elina Svitolina / Raven Klaasen (Ucraina / Africa de Sud).
Horia Tecău şi americanca Bethanie Mattek-Sands au câştigat în 2012 proba de dublu mixt la Australian Open, iar în 2014 jucătorul român şi Sania Mirza (India) au pierdut finala primului Grand Slam al anului. (Sursa: Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu