miercuri, 21 ianuarie 2015

Pentru a evolua în Liga Campionilor, CFR Olimpia ACB Iaşi se mută la Belgrad !



Sâmbătă, pe 24 ianuarie 2015, românii şi sârbii vor „cânta şi dansa" Hora Unirii la Belgrad, în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la popice.
De la ora locală 13.00, dar 14.00 în ţara noastră, în Sportski Centar „Voždovac“ Banjica, din Belgrad, Kuglaski Klub din Capitala Serbiei va întâlni pe CFR Olimpia ACB Iaşi, într-un meci arbitrat de localnica Snezana Jazic.
Gazdele sunt favoritele certe ale disputei, dar ceferiştii ieşeni doresc să-şi joace şansele până la capăt, având în vedere şi meciul retur de a arena CFR Iaşi, programat pe 14 februarie 2015, de la ora 13.00.
Joi dimineaţă, cu un microbuz de 8+1, pe post de conducător auto fiind chiar antrenorul-jucător Remus Antimirescu, echipa ieşeană va pleca spre Belgrad şi după o cazare de o noapte la Vila Adina din Timişoara, vineri va ajunge în Capitala Serbiei, unde se va caza la Hotelul Elegance (3 stele), pentru două nopţi.
Vor face deplasarea 8 sportivi lansatori, ei fiind Ioan Hordilă, Gyula Veres, Ion Cercel, Florin Opincă, Costică Ciurdea, Mănel Manea, Bogdan Tudorie, Remus Antimirescu (antrenor-jucător).
De menţionatr că Iulian Gabriel Cucu nu a prins lotul de „8” pentru jocul de la Belgrad, iar Paul Rohotin (revenit din 1 ianuarie 2015 la formaţia ieşeană, de la AD Straubing – 1.Bundesliga din Germania) nu are drept de joc în Liga Campionilor, pentru formaţia ceferistă, în această ediţie.
Alături de echipa ieşeană se va afla, la Belgrad, popicarul veteran Ioan Herman, care îi va încuraja pe băieţii noştri pe toată durata partidei contra multiplilor campioni ai Serbiei.
Echipa din Belgrad este una extrem de puternică, cu mulţi sportivi în loturile naţionale ale Serbiei. Totuşi, avem şi noi şansa noastră, căci fiecare confruntare începe de la 50 % - 50 % pentru fiecare formaţie ! Sperăm să obţinem la Belgrad câteva puncte de echipă, dătătoare de speranţe în perspectiva jocului retur de la Iaşi, de peste trei săptămâni”, ne-a declarat înainte de plecare spre Serbia antrenorul-jucător al formaţiei ieşene, Remus Antimirescu.
Pentru a ajunge în sferturile de finală din Champions League, în optimi, KK Belgrad a eliminat pe KK Makpetrol Skopje (Macedonia), iar CFR Olimpia ACB Iaşi pe Racing Club Strasbourg (Franţa).
Programul complet din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la popice, din 24 ianuarie 2015, se prezintă astfel: Szegedi  TE (Ungaria, deţinătoarea trofeului) - KK Zapresic (Croaţia), SKV Rot-Weiß Zerbst  1999 (Germania) - KK Neumarkt Imperial Life (Italia), KK  Belgrad (Serbia) - CS CFR Olimpia ACB Iaşi (România) şi BSV Voith St. Pölten (Austria) - ZP Sport  a.s  Podbrezova (Slovacia).
Partidele retur sunt programate pe 14 februarie 2015 (de Valentine’s Day), de la ora locală 13.00, una dintre ele urmând a fi găzduită de arena CFR Iaşi, acolo unde va arbitra Gheorghe Blasicz, din Mediaş.
Învingătoarele din sferturi vor ajunge la turneul final de la Straubing (Germania), din 28 şi 29 martie 2015. HAIDE IAŞU’ ! HAI ROMÂNIA !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu