vineri, 23 ianuarie 2015

Programul Naţional “Educaţie prin Şah” ajunge şi la Iaşi !


In acest weekend, odata cu Ziua Unirii, la Iasi va avea loc CAMPIONATUL JUDETEAN la Sah, pentru copii si juniori, pe categorii de varsta, pana la 14 ani, in organizarea Asociatiei Judetene de Sah Iasi, Federatiei Romane de Sah si Directiei Judetene de Sport si Tineret. Tot cu acest prilej se va desfasura si o competitie  pentru elevii care fac primii pasi in sah denumita “Educatie prin SAH”. Sunt asteptati sa participe peste 200 de concurenti din tot judetul, din mediu rural si urban, care se vor intrece pe parcursul a 7 runde, duminica, pe 25 ianuarie, incepand cu ora 11.00, in zona de evenimente de la ERA PARK Iasi.
Momentul de maxima intensitate va fi la ora 12.30, cand Federatia Romana de Sah, prin presedintele Sorin Iacoban si secretarul general Vladimir Danilov, ambii ieseni, va dona celor 26 scoli din judetul Iasi, care fac parte din Programul National “Educatie prin Sah”, kit-ul pentru predarea orelor de sah in scoli: 10 seturi – piese si table, table demonstrative si manualul aprobat de minister, dupa noua programa. Vor fi prezenti reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean, directori de scoli din judet precum si foarte multe cadre didactice care predau sau care vor dori sa predea sahul in scolile din judetul Iasi. Acest sprijin al Federatiei Romane de Sah era necesar pentru desfasurarea in bune conditii a orelor de sah.
Acest Campionat Judetean a fost reintrodus de Federatia Romana de Sah in 2015, in calendarul competitional anual, cu scopul de a mari baza de selectie din scolile din judet si pentru a descoperi noi talente in „sportul mintii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu