marți, 27 ianuarie 2015

Simona Halep, învinsă în sferturile de finală ale turneului Australian Open



Simona Halep (sursa foto: Australian Open)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Makarova (Nr. 10), cu 6-4, 6-0, marți, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.
Ca și anul trecut, Halep (23 ani) s-a oprit în sferturile de finală ale competiției de la Antipozi, pierzând fără drept de apel, într-o oră și 9 minute. În 2014, Halep a fost întrecută de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 6-0.
După un debut de an excelent, cu nouă victorii consecutive (un titlu WTA la Shenzhen), Halep a făcut un meci slab cu Makarova, în care a comis un număr mare de erori neforțate (31 față de 20 ale adversarei), chiar dacă a avut și un număr mai mare de lovituri câștigătoare (15-10). Simona, care a avut trei ași și patru duble greșeli, a reușit să transforme doar una din cele nouă șanse de break pe care le-a avut în acest meci, Makarova având un procentaj mult mai bun (cinci din șase). Românca a avut procente inferioare și la punctele făcute din serviciu (atât din primul serviciu, cât și din al doilea).
Halep, a treia favorită la Melbourne, va primi pentru participare un cec de 340.000 de dolari australieni și 430 de puncte WTA. Simona o învinsese pe Makarova (26 ani, nr. 11 WTA) în singurul lor meci direct de până acum, în 2013, în sferturi la New Haven, cu 6-1, 7-6 (6).
Cea mai bună performanță a Simonei Halep la un turneu de Mare Șlem rămâne finala de anul trecut la Roland Garros (învinsă în trei seturi de Șarapova). Halep și-a egalat cel mai bun rezultat la Australian Open (sferturi de finală, în 2014) și se va menține pe locul al treilea în clasamentul WTA.
Makarova o va întâlni în semifinalele turneului de la Melbourne pe compatrioata sa Maria Șarapova, a doua favorită, victorioasă, marți, cu 6-3, 6-2 în fața canadiencei Eugenie Bouchard (Nr. 7)
Într-un meci din turneul masculin, T. Berdych [nr. 7] - R. Nadal [3] 6-2, 6-0, 7-6 (5).
În proba de dublu mixt, s-a disputat partida K. Mladenovic [3] / D. Nestor [3] - M. Krajicek (Olanda) / Fl. Mergea (România) 6-4, 7-5. (Surse: Agerpres şi Australian Open)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu