luni, 2 februarie 2015

Sabia ieşeană ajunge pe podium la Londra


Echipa România & Grecia la Londra 2015 (Sursa foto: FR Scrimă)

Sâmbătă și duminică, pe 31 ianuarie și 1 februarie, la Londra a avut loc o nouă etapă din Circuitul European de sabie cadeți, la feminin și masculin, individual și pe echipe.
La start s-au prezentat 170 de sportivi din 16 țări, iar România a fost reprezentată în acest concurs de trei sabrere: Andreea Lupu (CSM Iaşi), Ioana Radu și Daria Stărică (ambele de la CSŞ Unirea Iaşi), alături de antrenorul Radu Tofan (CSŞ Unirea Iaşi).
Sâmbătă, în proba individuală, România a avut pe tablou pe cele trei sportive menţionate. Dintre cele trei, cel mai bine a tras Andreea Lupu. Sportiva de la CSM Iași a terminat proba pe locul 10. Daria Stărică s-a clasat la final pe locul 22, iar Ioana Radu pe poziția 23.
Ziua a doua a etapei din Circuitul European de sabie cadete a programat duminică, în capitala Angliei, proba feminină pe echipe. România, care a avut în componență și o sportivă din Grecia, Thenia Psofaki, a avut un parcurs excelent și a reușit să termine pe locul 2 întrecerea de la Londra.
Andreea Lupu, Ioana Radu, Daria Starică și Thenia Psofaki au avut următoarele rezultate în concursul londonez: în grupă: 45-33 cu Belgia / Islanda și 45-24 cu Marea Britanie III; pe tabloul de 8: 45-27 cu Marea Britanie II; în semifinale: 45-39 cu Elveția; în finală: 35-45 cu Marea Britanie I.
Echipa României a fost coordonată de antrenorul ieşean Radu Tofan, fostul elev al emeritului Iulian Biţucă. (Sursa: FR Scrimă)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu