vineri, 13 martie 2015

Ieşeanul Ilie Ciotoiu câştigă Cupa României la haltere


Ilie Ciotoiu la CS CFR Iaşi

În perioada 10-13 martie 2015, Sala Olimpia din Capitală a găzduit faza I (calificările) din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori (U 20), plus întrecerile din cadrul Cupei României.
Clubul CFR Iaşi a fost prezent la competiţia de la Bucureşti cu sportivii Robert Pintilii (10 ani), Cătălin Saraiman (14 ani), Mădălina Ţibichi (16 ani), Adrian Agafiţei (16 ani) şi Alina Uglea (12 ani), alături de antrenorul Dănuţ Fron. Cu dublă legitimare CSM Cluj-CFR Iaşi, la competiţia din Capitală a fost prezent şi ieşeanul Ilie Ciotoiu (19 ani), component al lotului naţional olimpic de seniori.
În cadrul Cupei României, trecut la o categorie superioară (62 kg), Ilie Ciotoiu a cucerit medalia de aur şi locul 1 pe podium, cu un total de 241 kg, după 105 kg la smuls şi un remarcabil rezultat de 136 kg la aruncat. Cu acelaşi rezultat, Ilie Ciotoiu s-a calificat şi la faza finală a Campionatului Naţional de haltere pentru juniori I.  
Ilie Ciotoiu se pregăteşte în acest an la lotul naţional de la Bucureşti, pentru a reprezenta România în competiţiile internaţionale, ţelul suprem fiind participarea la Campionatele Mondiale de seniori de la Houston (Texas, SUA), din luna noiembrie 2015, acolo unde se obţin şi calificările pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, din Brazilia.
Rezultatele celorlalţi sportivi ceferişti ieşeni în cadrul C.N. de haltere pentru juniori şi cadeţi (faza calificărilor la finalele din vară) au fost:
- Cat. 32 kg: debutantul Robert Pintilii, la numai 10 ani, a smuls 12 kg şi a aruncat 14 kg (26 kg în total), comportarea acestuia urmând a fi analizată pentru încadrarea lui în Programul Pierre de Coubertin, la juniori III.
- Cat. 56 kg: debutantul Cătălin Saraiman, la numai 14 ani, a smuls 25 kg şi a ridicat 35 kg (în total 60 kg) şi-a s-a calificat la finala de cadeţi.
- Cat. 58 kg: Mădălina Ţibichi, la 16 ani, a smuls 55 kg şi a aruncat 67 kg (după ce a ratat la 70 kg) şi cu un total de 122 kg s-a calificat la finala de junioare II, ocupând un onorant loc 6 şi în Cupa României.
- Cat. 77 kg: debutantul Adrian Agafiţei, la 16 ani, a smuls 58 kg şi a aruncat 70 kg şi cu un total de 128 kg s-a calificat la finala de juniori II.
- Cat. 63 kg: marea speranţă Alina Uglea (12 ani) a smuls 30 kg şi a aruncat 37 kg (a ratat de puţin la 40 kg) şi cu un total de 67 kg s-a calificat la finala de junioare III.
De menţionat că, în această săptămână  a avut loc la Bucureşti şi Adunarea Generală ordinară a FR Haltere, cu participarea preşedintelui Nicu Vlad, acolo unde au fost făcute public şi clasamentele pe 2014. Pe cluburi, CS CFR Iaşi s-a clasat pe locul 4 pe ţară, iar halterofilul Ilie Citoiu a ocupat locul 3 în cadrul ierarhiei FRH.
În perioada 21-25 aprilie 2015, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi va fi prezentă la Campionatul Naţional de seniori (calificări) şi la Cupa României, tot de la Sala Olimpia din Bucureşti. După cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron, vor fi prezenţi luna viitoare în Capitală sportivii Alina Uglea, Adrian Agafiţei şi Mădălina Ţibichi, alături de multiplu campion naţional şi vicecampion european Ilie Ciotoiu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu