sâmbătă, 7 martie 2015

În Cupa Davis la tenis: România a învins sâmbătă Israelul, prin punctul reușit de perechea Mergea-Tecău


Echipa României de Cupa Davis (Sursa foto: FR Tenis)
Perechea Florin Mergea-Horia Tecău a învins cuplul Bar Tzuf Botzer-Edan Leshem cu 6-3, 6-4, 6-4 și a adus punctul decisiv prin care echipa de tenis a României a câștigat meciul cu Israelul (3-0), sâmbătă, în Sala Transilvania din Sibiu, în primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.
După ce inițial se stabilise ca la dublu să joace cuplul Jonathan Erlich-Edan Leshem, iar apoi s-a speculat că Sela va intra în locul lui Leshem, în cele din urmă israelienii au optat pentru perechea Bar Tzuf Botzer-Edan Leshem, ambii debutanți la dublu în Cupa Davis și jucând în premieră împreună.
Botzer (locul 1.714 ATP la dublu) și Leshem (1.372 ATP la dublu) au jucat peste locurile ocupate în clasament, au oferit o replică bună valoroșilor Florin Mergea (17 ATP) și Horia Tecău (9 ATP), care, deși au evoluat mai relaxat, au reușit să se impună fără emoții și să aducă punctul decisiv.
În prima zi a confruntării de la Sibiu, Adrian Ungur l-a învins cu 7-5, 6-3, 6-0 pe Bar Tzuf Botzer, iar Marius Copil a dispus de cel mai bun jucător al oaspeților, Dudi Sela, cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2.
Duminică sunt programate ultimele două meciuri de simplu, cu importanță doar pentru palmares, Ungur — Sela și Copil — Botzer, conform tragerii la sorți, dar probabil jocurile se vor desfășura în altă configurație.
România a învins Israelul în toate cele patru confruntări din Cupa Davis, dar primele trei au avut loc în urmă cu foarte mult timp. În 1962, România se impunea cu 4-1 la București, în primul tur al competiției (zona Europa), în 1969 tricolorii învingeau cu 5-0, tot la București, în sferturile Zonei B din Europa, iar în 1971, la Tel Aviv, România se impunea din nou cu 5-0, tot în sferturile Zonei B.

* Cu preşedintele României în tribunele arenei din Sibiu

Prezent la meciul de sâmbătă, președintele Klaus Iohannis a considerat foarte bun meciul de dublu al României din Cupa Davis. Președintele Klaus Iohannis a felicitat echipa României, pentru victoria din meciul de dublu, în cadrul Cupei Davis, desfășurat în Sala Transilvania din Sibiu. "Foarte bun meci", a spus, la finalul partidei, Klaus Iohannis. Pe parcursul partidei, președintele i-a explicat soției Carmen, o începătoare într-ale tenisului, detalii despre meci.

* Slovacia, viitoarea adversară a României în Cupa Davis

În turul al doilea al competiției, România va înfrunta Slovacia, care conduce Slovenia cu 3-0 după două zile de concurs. În meciul de dublu, de sâmbătă, am consemnat un scor identic cu cel de la Sibiu: M. KLIZAN / I. ZELENAY - T. KOCEVAR-DESMAN / G. ZEMLJA 6-3, 6-4, 6-4.
Vineri, la simplu, s-au jucat partidele  M. KLIZAN - G. ZEMLJA 7-5, 6-3, 6-4 şi N. GOMBOS - T. KOCEVAR-DESMAN 6-2, 6-4, 7-6 (3).
Meciul România-Slovacia se va juca în perioada 17-19 iulie 2015, pe terenul propriu al tricolorilor. (Sursa: AGERPRES şi Cupa Davis)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu