joi, 19 martie 2015

Simona Halep, în careul de aşi la Indian Wells


Simona Halep (sursa foto: WTA Tennis)

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. În partida disputată aseară, care a durat o oră şi 54 de minute, Simona a câştigat cu 5-7, 6-1, 6-1 în faţa jucătoarei spaniole Carla Suarez-Navarro (13 WTA). Simona a început catastrofal meciul fiind condusă cu 0-4, însă a reuşit imediat să-şi recupereze ambele break-uri şi a egalat la 4. Din păcate, însă, Simona nu a mai avut puterea să întoarcă şi soarta setului, care a revenit în final Carlei cu 7-5. Jucătoarea română s-a concentrat mult mai bine în setul doi, a anihilat serviciile spaniolei cu retururi devastatoare şi a arătat o mobilitate de invidiat plimbând-o pe Carla prin toate colţurile terenului. Deşi s-a încheiat cu acelaşi scor de 6-1, setul al treilea a fost diferit faţă de cel de-al doilea, Carla dând mai mereu semne de oboseală şi de resemnare. Un zvâcnet final al spaniolei s-a înregistrat în game-ul de la 5-1, dar Simona, concentrată la maxim, a încheiat cu un spectaculos as.
Partida a fost urmărită, din tribună, de Ion Țiriac și de Nadia Comăneci.
Vezi aspecte din meciul lui Halep aici: http://www.wtatennis.com/news/article/4573070/title/halep-first-into-final-four
Știam că va fi un meci greu, așa a și fost. Am încercat să fiu ofensivă și să mă relaxez pe teren. Mă bucur foarte mult că am reușit să mă calific în semifinale”, a declarat, după meci, Simona Halep.
În semifinale, Simona Halep va juca, sâmbătă, contra liderul clasamentului mondial, americanca Serena Williams, cea care a învins-o cu 7-5, 6-3, în sferturi, pe elvețianca Timea Bacsinszky.

* Florin Mergea, învins la dublu masculin

În sferturile de finală ale probei masculine de dublu de la Indian Wells, am consemnat înfrângerea românului Florin Mergea, astfel:
M. Matkowski (POL)   N. Zimonjic (SRB) - D. Inglot (GBR)  / Fl. Mergea (ROU) 4-6, 6-3, 10-3, într-o partidă care a durat 1 oră, 7 minute şi 53 secunde.
(Surse: ZDI, Doar Tenis, WTA şi ATP Tennis)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu