sâmbătă, 14 martie 2015

Simona Halep s-a calificat în turul al III-lea al turneului de la Indian Wells


Sursa foto: WTA Tennis

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat, vineri, în turul trei al turneului de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare totală de 5.381.235 de dolari, învingând-o în runda secundă, scor 2-6, 6-1, 6-2, pe sportiva rusă Daria Gavrilova, numărul 106 mondial.
Simona Halep s-a impus într-o oră şi 50 de minute în faţa jucătoarei ruse venită din calificări.
Prin accederea în runda a treia, Simona Halep şi-a asigurat un premiu de 31.670 de dolari şi 65 de puncte WTA.
Simona Halep va evolua în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells cu americanca Varvara Lepchenko, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 26.
Lepchenko a dispus, vineri, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-1, de compatrioata ei Schia Vickery, locul 152 WTA, beneficiară a unui wild card.
Născută la Taşkent, în Kazahstan, Lepchenko, 28 de ani, a pierdut singura întâlnire disputată cu Halep, scor 6-4, 0-6, 6-1, în turul al doilea al Australian Open, ediţia din 2014.

* Monica Niculescu pierde greu în faţa Serenei Williams

Serena Williams, locul 1 mondial, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-5, 7-5, pe Monica Niculescu, locul 68 WTA, într-un meci din turul doi al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, primul disputat de americancă după o pauză de 14 ani.
Monica Niculescu a jucat bine în această partidă, iar lovitura ei preferată, "slice-ul", a incomodat-o pe titrata adversară. Românca a avut posibilitatea să câştige primul set, servind la scorul de 5-4, însă Serena Williams a revenit şi s-a impus cu 7-5, după o oră de joc. Şi al doiela set a fost echilibrat, Niculescu a salvat două mingi de meci la 4-5, dar nu a mai repetat performanţa la 5-6, astfel că Williams, care a greşit mult în aceast partidă, a închis meciul după un alt 7-5 şi după două ore şi trei minute de joc.
Printre numeroşii spectatori care au umplut arena centrală (16.100 de locuri) de la Indian Wells Tennis Garden s-au numărat Bill Gates şi John McEnroe.
Pentru prezenţa în turul doi la Indian Wells, Monica Niculescu va primi 35 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 17.100 de dolari.
Serena Williams a refuzat să participe timp de 14 ani la acest turneu, în urma unui incident petrecut la ediţia din 2001. În acel an, surorile Williams urmau să se întâlnească în semifinalele turneului, dar Venus s-a retras cu puţin timp înaintea meciului, acuzând o accidentare. Publicul a interpretat retragerea lui Venus ca un aranjament. În finală, spectatorii au fluierat-o îndelung pe Serena Williams, care a câştigat totuşi partida cu Kim Clijsters, scor 4-6, 6-4, 6-2. De atunci, Serena şi Venus Williams au decis să boicoteze această competiţie, poate cea mai importantă după turneele de Grand Slam şi Turneul Campioanelor.
Organizatorii de la Indian Wells au început negocierile cu familia Williams cu mai bine de un an în urmă, după ediţia 2014 a Australian Open. Discuţiile s-au finalizat cu revenirea Serenei în competiţie.

* Horia Tecău, eliminat în turul I al competiţiei de dublu de la Indian Wells

Perechea Horia Tecău- Jean Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-3, 7-5, de cuplul Andy Murray-Thanasi Kokkinakis (Marea Britanie/Australia), beneficiar al unui wild card, în primul tur al turneului de 1.000 de puncte de la Indian Wells.
Pentru prezenţa la Indian Wells, Tecău şi Rojer vor primi un premiu de 10.380 de dolari şi 45 de puncte ATP.
La dublu participă şi echipa Florin Mergea-Dominic Inglot (România/Australia), care joacă în primul tur cu perechea Tommy Robredo/Viktor Troicki (Spania/Serbia). (Sursa: Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu