luni, 30 martie 2015

Turneu de tenis universitar la UMF Iaşi



Asociaţia Studenţilor Bioingineri Iaşi, din cadrul UMF Iaşi, organizează în perioada 23-26 aprilie 2015 un turneu de tenis de câmp adresat studenţilor, competiţia fiind ajunsă la ediţia a IV-a. Turneul va avea loc la arena de tenis a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, de lângă Sala de Volei Penicilina Iaşi şi de lângă Biblioteca Univesității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”, după cum ne-a informat Bogdan Pătraşcu, coordonator PR în cadrul Asociaţiei Studenţilor Bioingineri Iaşi.
În ziua finalelor se doreşte organizarea şi a unui meci demonstrativ de tenis, iar în acest caz tânăra vedetă a tenisului ieşean, Bogdan Ionuţ Apostol, participant la multe turnee internaţionale, inclusiv la cele de la Wimbedon şi Roland Garros, şi-a arătat disponibilitatea.

* Cel mai bun din trei seturi la turneul ”UMF Tennis Open”

Putem remarca faptul că turneul de tenis de câmp ”UMF Tennis Open”, organizat de membrii Asociației Studenților Bioingineri este un eveniment sportiv cu 3 ediții la activ, desfășurate cu succes. Competiția a luat amploare, crescând de la an la an, în fiecare toamnă, respectiv primăvară, studenți din toate universitățile ieșene intră în lupta pentru trofeu.
În acest moment s-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a IV-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 23-26 aprilie 2015. Noutatea acestei primăveri va fi crearea a două tablouri pentru amatori și pentru jucători care țin în mână ”racheta de tenis și nu paleta”. Meciurile vor fi programate și în funcție de programul și preferințele participanților,  în limita posibilităților organizatorice. Partidele se vor juca în sistemul cel mai bun din 3 seturi și vor fi tablouri de simplu masculin și feminin, respectiv dublu. Vor fi asigurate mingi și rachete de către comitetul organizator.
Atât pagina de facebook a competiției www.facebook.com/umftennisopen, cât și web-site-ul asociației vor fi intens actualizate cu fotografii, cronici și, mai nou, videoclipuri scurte, livescore și interviuri. Mulțumită partenerilor  de la www.gravez.ro, vor fi pregătite surprize spectatorilor ce își vor susține favoriții de pe terenul de joc.
Se anunță cea mai intensă ediție de până acum și avem nevoie de toţi studenţii ca să o facem cea mai reuşită. Fair-play-ul, multinaționalitatea, prietenia și loviturile de excepție reprezintă încă un motiv care ne va atrage pe toţi spre arena de tenis a UMF Iaşi, măcar ca spectatori”, ne-a declarat acelaşi Bogdan Pătraşcu.
Sponsorii competiţiei vor fi Gravez.ro şi Topkineto, iar parteneri media vor fi, până acum: Stud Pass, Şapte Seri, Tele M Iaşi, Wink, InOras.ro, Ziarul de Iaşi, IasiFun.ro, StudentIQ.ro, InOras.ro, publicaţia online „Sport Fan Club” (http://dteodorescu.blogspot.ro).
Taxă de participare va fi una modică, de numai 20 lei. Înscrieri pe: http://goo.gl/bSjkpN. Detalii pe: https://www.facebook.com/umftennisopen. Persoană de contact: Răzvan Radu (tel. 0751 974 074). INFO: Asociatia Studenţilor Bioingineri - www.asb-iasi.ucoz.ro
şi http://goo.gl/19j4NC.

* 40 de studenţi participanţi la ediţia anterioară, din 2014

Turneul „UMF Tennis Open” este un eveniment organizat de 2 ori pe an. Să mai remarcăm faptul că, la ediţia a III-a a competiţiei, din 16-19 octombrie 2014, au participat 40 de studenţi, iar o serie de cadre didactice s-au alăturat, pe terenul de joc, studenţilor ! Turneul s-a desfășurat tot pe terenul de tenis de la Biblioteca UMF Iași, cu sprijinul catedrei de educație fizică, reprezentată de domnul profesor Bogdan Anton și doamna profesor Gineta Vanvu.
Au fost participanți de la  majoritatea universităților din Iași, dar a evoluat pe terenul de tenis şi un student de la Facultatea de Educație Fizică din Bacău. De asemenea trebuie punctată și participarea cadrelor didactice, prin persoana domnului Prof. Dr. Mihai Chiriță. La acea ediție au existat 3 probe: simplu masculin, simplu feminin și dublu. Câştigătorii au fost:
- Simplu Masculin: Cătălin Moroșan (nu are nici o legătură cu luptătorul ieşean de K1) – de la Medicină Generală, anul III;  
- Simplu Feminin: Mirena Roșca – BIM, anul III;  
- Proba de dublu: Ştefan Mancaș / Roland Goglează.
Menționăm că Mirela Roșca și Cătălin Moroșan au ocupat locul 2 cu echipa UMF Iaşi la turneul final național organizat de către „Student Sport”, în mai 2014, la București.
Evenimentul „UMF TENNIS OPEN” răspunde solicitărilor studenţilor şi ale profesorilor de a consolida relaţia dintre cele două părţi şi de a promova stilul de viaţă sănătos prin deviza „MENS SANA IN CORPORE SANO”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu