miercuri, 25 martie 2015

Voleibalista ieșeană Tatiana Popa, la ceas aniversar !


Tatiana Popa

Una dintre cele mai reprezentative voleibaliste a echipei Penicilina Iaşi împlineste astăzi o frumoasă vârstă. Tatiana Popa s-a născut la 25 martie 1965, la Huşi (judeţul Vaslui). A început voleiul la Vaslui şi în 1982 a fost transferată la Armătura Zalău, pentru un an.
Din 1983 apără culorile clubului Penicilina Iaşi, fiind cea mai longevivă jucatoare din istoria clubului, dar şi României voleibalistice. A obţinut alături de coechipierele sale medalia de bronz în Campionatul naţional de senioare în 1995 şi “Cupa României” în 2001. În 1995 şi 1999 a cucerit titlul naţional la volei pe plajă (beach-volley). A jucat cu Penicilina Iaşi în Cupa Confederaţiei Europene de volei între 1999-2001.
Tatiana Popa a făcut parte din loturile naţionale de junioare, tineret şi senioare, cu care a cucerit medalii de argint şi bronz la Campionatele Balcanice.
A participat la Campionatele europene de tineret în 1985, 1986 şi 1987.  În prezent, voleibalista ieşeană este antrenor secund al echipei de senioare şi pregăteşte o grupă de minivolei a clubului Penicilina. Tatiana Popa este inginer chimist şi în prezent urmează cursurile Facultăţii de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău. Este pasionată de lectură, dans şi prepararea dulciurilor. La mulţi ani Tatiana, de 50 ori !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu