miercuri, 8 aprilie 2015

CSMS Iaşi a ieşit cu fruntea sus din turneul play-off al Ligii I de futsal


În această săptămână s-au încheiat meciurile din prima manşă din play-off (locurile 1-8) din Liga I de futsal. Iată rezultatele consemnate: CSMS Iaşi-Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 2-4 (0-2), Dunărea Călăraşi-CS United Galaţi 5-4 (2-1), CS Muncitorul Reşiţa-Autobergamo Deva 4-6 (2-5), Spicom Sf. Gheorghe - City'us Tg. Mureş 0-2 (0-1).
Într-o dispută programată după sistemul „2 din 3”, miercuri, 8 aprilie, manşa a doua a programat partida FK Odorheiu Secuiesc-CSMS Iaşi 5-4 (2-1). Într-un meci arbitrat de brigada Daniel Decă (Brăila) - Georgian Ionescu (Buzău) evoluţia scorului a fost următoarea: 1-0 (Biro Attila 2), 2-0 (Miklos Tamas ’11), 2-1 (Victor Mandea ‘19), 3-1 (Manya Szabolcs ’23), 4-1 (Mihaly Zoltan ’24), 5-1 (Szabo Zsolt ’29), 5-2 (Narcis Cataramă ‘35), 5-3 (Narcis Cataramă ‘38), 5-4 (Andrei Despan ‘39). Ieşenii au fost pe val la finalul partidei şi au fost foarte aproape de a trimite meciul în prelungiri. CSMS Iaşi a utilizat următorul lot de jucători: Marius Chiriac – Radu Pisică, Narcis Cataramă, Radu Guţu, Andrei Despan, apoi Valentin Pricop, Victor Mandea şi Toni. Nu au evoluat portarii Ioan Grigoraş şi Serghei Burduja, plus jucătorii de teren Alexandru Pricop şi Abel. Antrenor: Nelu Stancea. Delegat: Ştefan Tudorache. Team-manager: Ionel Popa.
După aceste două insuccese la limită în faţa puternicii echipe din Odorheiu Secuiesc (locul 2 la finalul sezonului regulat), pentru CSMS Iaşi sezonul 2014-2015 s-a încheiat, cu un loc 7 la finalul campionatului.   
După meciul de la Odorheiu Secuiesc, team-managerul formaţiei din Dealul Copoului, Ionel Popa, ne-a declarat: „Am terminat campionatul şi am căpătat o nouă experienţă în Liga I de futsal cu obiectivul realizat, acela de a ne califica în turneul play-off. Am fost învinşi de o echipă puternică, după două jocuri echilibrate, în care echipa din Odorheiu Secuiesc a tremurat pe alocuri în faţa CSMS-ului. La finalul meciului din această seară băieţii noştri au fost aplaudaţi de spectatorii din Odorheiu Secuiesc, care au apreciat jocul elevilor lui Nelu Stancea. Am terminat sezonul, dar mai avem de muncă pentru a pregăti cum se cuvine evoluţiile viitoare !”.
De menţionat că, începând cu 21 aprilie 2015, Selecţionata Moldovei (din dreapta Prutului, cu jucători de la CSMS Iaşi) va participa la un turneu internaţional de futsal la Chişinău, alături de echipele Republicii Moldova, Greciei şi Azerbaidjan, la o competiţie care se va numi „Cupa Moldovei 2015”.
Să mai menţionăm că, celelalte partide din manşa a doua din play-off sunt: CS United Galaţi - Dunărea Călăraşi (9 aprilie, ora 18:00, iar dacă va fi cazul a treia partidă se va disputa pe 10 aprilie, ora 18:00, tot la Galaţi), Autobergamo Deva - Muncitorul Reşita (10 aprilie, ora 18:00) şi CS CITY'US Târgu Mureş - Spicom Sfântu Gheorghe (14 aprilie, ora 17:15). Învingătoarele din primul tur din play-off vor evolua, în continuare, pentru stabilirea podiumului, în careul de aşi (locurile 1-4) din Liga I de futsal din România. Prima calificată în acest careu de aşi este Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, antrenată de Zoltan Jakab, care este şi selecţionerul naţionalei de seniori a României.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu