miercuri, 29 aprilie 2015

S-a tras cortina la turneul de tenis “Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi"


Apostol şi Leahu la arenele CFR Iaşi

Tradiţionalul turneu de tenis “Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi” s-a derulat la arenele clubului moldav de la “Gara Mare” în perioada 25-29 aprilie 2015, directorul de turneu fiind Raluca Aghion, iar arbitrul principal Dan Bosoiu.
După întreceri extrem de spectaculoase, câştigătorii au fost:
- Categoria 10 ani fete: Maria Secară (TC Coreco Iaşi), care a învins în meciul decisiv pe Alexia Moisuc (CS CFR Iaşi, locul 2) cu scorul de 6-2, 6-3.
- Categoria 12 ani fete: Smaranda Tăşmoc (Giglio Iaşi);
- Categoria 14 ani fete: Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi);  
- Categoria 10 ani băieţi: Alexandru Cocuţ (TC Micul AS Iaşi);
- Categoria 12 ani băieţi: Eduard Schipor (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 14 ani băieţi: Teodor Cojocaru (CS CFR Iaşi). Pe locul 3 s-a clasat Ştefan Dediu, legitimat tot la CS CFR Iaşi.
- Seniori: Sorin Roşca (TC Micul AS Iaşi), după 6-3, 6-0 cu Eduard Adochiţei (TC Coreco Iaşi) în marea finală a categoriei. De remarcat că în sferturile de final, Eduard Adochiţei l-a învins pe primul favorit Teodor Leahu (Pro AS Sibiu) cu 7-6 (5), 0-6, retragere Leahu. De menţionat că, la doar 21 ani, Teodor Leahu (care a început tenisul de performanţă la CS CFR Iaşi) a ajuns acum şi antrenor, iar în viitorul apropiat va evolua şi în campionatul pe echipe al Germaniei.
Vă mai informăm că, în cadrul turneului a avut loc şi un scurt meci demonstrativ între ieşenii Bogdan Apostol (legitimat la CSM Paşcani) şi Teodor Leahu (Pro AS Sibiu), în care schimburile de mingi spectaculoase au făcut deliciul publicului, dar şi al reporterilor de la TVR Iaşi.  
Fostul ceferist ieşean Bogdan Apostol (19 ani, elev în clasa a XII-a la LPS Iaşi) se pregăteşte acum în tenisul de performanţă la Bucureşti, cu Gabriel Moraru, iar când este posibil “bate mingea” împreună cu Simona Halep, care este antrenată de Victor Ioniţă, cel care a evoluat de multe ori la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, la turneele ITF din anii anteriori, de la arenele CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu