luni, 6 aprilie 2015

Sparringuri de box la nivel internaţional la Sala CFR Iaşi




În urmă cu câteva zile, selecţionata de juniori a Israelului la box a fost invitată în Republica Moldova, pentru un cantonament de pregătire pe durata a 10 zile, găzduit şi organizat de CSŞ Bălţi.
Boxerii din Israel au sosit mai întâi în România pe calea aerului, pe ruta Tel Aviv – Iaşi şi la invitaţia secţiei de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) s-au cazat pentru o noapte în complexul sportiv din Gara Socola, efectuând în comun cu ieşenii un antrenament şi un sparring pe ringul din Sala de box CFR Iaşi.
Au participat la confruntarea internaţională amintită pugilişti de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi şi din selecţionata israeliană din Tel Aviv, după cum urmează:
- Cat. 48 kg: Constantin Corodeanu - Aleg Bercovici
- Cat. 54 kg (sparring în trei): Alin Nichita - Nasat Algeamal -Ilie Andrei
- Cat. 60 kg (sparring în trei): Sabar Bessrov – Iulian Butnaru - Stue Ahmea
- Cat. 63 kg: Andrei Ignat - Muhamed Aburias
- Cat. 63 kg: Daniel Ungureanu – Daniel Uliusonov
- Cat. 68 kg: Laurenţiu Dodan – Daniel Levin
- Cat. 70 kg: Ionuţ Mazdrag  - Slava Semetov
- Cat. +80kg (sparring în trei): Florin Sandu - Pavel Luzinchi - Ionuţ Anchidin.
Această acţiune sportivă spontană a fost una foarte reuşită, deoarece s-au legat relaţii de prietenie foarte bune şi frumoase între sportivi, noi, antrenorii, fiind prieteni de mai mult timp. Toată acţiunea s-a încheiat în stil românesc, cu o masă prietenească, cu ciorbă de cartofi foarte apreciată de sportivi, grătar cu carne numai din pasăre etc. Le-am oferit sportivilor fanioane şi mici atenţii turistice, am făcut fotografii împreună şi totul a fost OK ! Conducătorii delegaţiei lotului de juniori din Israel au apreciat ospitalitatea noastră şi ne-au promis că ne vor invita la un turneu de box în Israel, la începutul lunii iunie.
Părerea mea este că un asemenea eveniment ar trebui să fie nu unul spontan, ci organizat de trei sau patru ori pe an şi atunci s-ar vedea un salt calitativ al boxului românesc, formarea mentalităţii sportivilor despre adversarii din altă ţară, cunoaşterea culturii ţării respective , legarea de prietenii între sportivi şi atunci altfel se va vedea lumea boxului. În acest fel, sportivii care ajung la loturile naţionale vor purta amprenta formării lor de la antrenorul clubului de unde au plecat !
”, ne-a declarat, în final, antrenorul emerit ceferist ieşean Nicu Brânzei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu