duminică, 10 mai 2015

Asociaţia literară "PĂSTOREL" Iaşi şi-a desemnat întregul colectiv de conducere !




Şedinţa pe luna mai a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI) a debutat astăzi cu propunerile directorului Mihai Batog-Bujeniţă de completare a Consiliului Director, astfel: Gheorghe Bălăceanu – vicepreşedinte; Mihai Haivas – secretar; Mihai Caba, Constantin Profir şi Val Andreescu, alături de Eugen Deutsch – membri, propunerile fiind votate în unanimitate de cei prezenţi.
După obişnuita poză de grup, a fost prezentată activitatea Asociaţiei Universul Prieteniei de către Rodica Rodean - preşedintele asociaţiei şi Carmen Antoaneta Marcean - membru în Consiliul Director. Cu acest prilej, Asociaţia Universul Prieteniei (grupare literară parteneră cu ALPI) a făcut o donaţiei de carte din volumele editate sub egida sa, cuprinzând 28 de titluri, în unul sau două exemplare.
Doamna Marcean a lectural în faţa auditoriului şi o fabulă despre... un leu, un bou şi o vacă, după care şi-a cerut scuze bărbaţilor din sală, atinşi puţin „sub centură” de autoare !
Şedinţa din 10 mai 2015 a continuat cu debutul doamnei Monica Luminiţa Cozmei, cu proză scurtă, textele citite fiind apreciate de membrii Asociaţiei literare Păstorel. „Am scris pentru mamele singure din România, nu pentru a-mi etala talentul literar !”, a mai spus prof. Cozmei.
În continuare, la invitaţia directorului Mihai Batog-Bujeniţă, au citit din creaţiile proprii din sfera poeziei, epigramelor şi fabulelor membrii asociaţiei mai sus amintite, ei fiind Georgeta Paula Dimitriu, Nicu Stancu, Gheorghe Bălăceanu, Aurel Maican, Mihai Stancu, Dan Teodorescu, Val Andreescu (cu o fabulă „ripostă” în faţa celei citite de doamna Marcean !), Constantin Profir, Mihai Caba, Eduard Hodaş, Vasile Unguraşu. În final, Sorin Cotlarciuc a invitat pe cei prezenţi la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” de la fundaţia ieşeană, acolo unde, pe 23 mai, de la ora 11.00, „doctorul” îşi va lansa un nou volum de versuri – „Iluzii, doar iluzii...”, în Sala B.P.Haşdeu, de la etajul I.
Următoarea întâlnire a „păstoreilor” ieşeni va avea loc pe 14 iunie 2015, tot de la ora 10.00 şi tot în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Asachi” din Iaşi.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu