sâmbătă, 30 mai 2015

La Târgu Mureş: ASA - NU, CITY'US - DA !


CS City'us Tg. Mureş - campioana României la futsal

După ce joi, 28 mai, echipa de fotbal ASA Târgu Mureş a pierdut incredibil titlul de campioană la fotbal, fiind învinsă pe teren propriu de retrogradata Oţelul Galaţi, o zi mai târziu, ehipa de fotbal în sală / futsal City'us Târgu Mureş a devenit campioană naţională, după o strălucită victorie în deplasarea de la Odorheiu Secuiesc, în meciul decisiv din turneul play-off.
Aşadar, vineri, pe 29 mai, în direct pe Digi Sport 2, în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc s-a tras cortina peste sezonul 2014-2015 în Liga I de futsal. După 1-1 la victorii în marea finală a turneului play-off, în meciul nr. 3 şi cel decisiv, oaspeţii de la City'us Tg. Mureş au învins pe localnicii de la FK Odorheiu Secuiesc cu 6-2 (3-2), după ce gazdele au condus cu 2-0 în min. 6, prin golurile reuşite de Ferenc Csoma şi Kovacs. Cu ieşeanul Liviu Ruxandari în lotul de jucători, mureşenii au înscris apoi 6 goluri consecutive fără a primi niciunul, penultimul reuşit chiar de portarul brazilian Carlao, din "poartă în poartă" !
Partida a fost arbitrată bine de Bogdan Sorescu (Piteşti) şi Gabriel Gherman (Bucureşti), apostrofaţi de publicul localnic, fără motiv !
Tot fără motiv, la festivitatea de premiere, mureşenii au fost fluieraţi de fanii gazdelor, care au dovedit o totală lipsă de fair-play !
De menţionat că echipa din Odorheiu Secuiesc a găzduit în acest an şi turneul final al Cupei României, trofeul fiind adjudecat nu de gazdele de la "FK", cum se spera, ci de Autobergamo Deva. În marea finală din campionat, în primul meci, FK Odorheiu Secuiesc a învins în disputa de la Târgu Mureş şi se părea că este favorită la titlu, dar a pierdut apoi ambele jocuri susţinute pe teren propriu !
Aşadar, formaţia antrenată de Zoltan Jakab, nimeni altul decât selecţionerul lotului naţional al României de seniori, ratează cele două trofee ale sezonului 2014-2015, cel din campionat în faţa grupării mureşene antrenate de Kacso Endre, care este şi selecţionerul naţionalei României de tineret (U 21) la futsal !

* CSMS Iaşi, două partide amicale la Galaţi

În zilele de 30 şi 31 mai 2015, echipa de futsal CSMS Iaşi va susţine două partide amicale în deplasare, contra echipei CS United Galaţi, ca o reciprocitate a celor două jocuri disputate recent, în sala LPS Iaşi din Dealul Copoului, acolo unde victoriile au fost împărţite.
Sâmbătă dimineaţă, lotul echipei CSMS Iaşi va face deplasarea la Galaţi, pentru meciul care va debuta la ora 17.00, cel de duminică urmând a se juca la ora 11.00. Alături de antrenorul Nelu Stancea şi delegatul Ştefan Tudorache, vor face deplasarea pe malurile Dunării jucătorii Ioan Grigoraş, Serghei Burduja - Narcis Cataramă, Radu Pisică, Andrei Despan, Radu Guţu, Valentin Pricop, Victor Mandea, Alexandru Pricop, Bogdan Baboi.
Portarul Marius Chiriac este învoit pentru această deplasare, iar Nicu Bosânceanu nu a prins lotul ! Spaniolii Toni şi Abel au plecat acasă imediat după finalul sezonului.
"Mergem la Galaţi pentru două jocuri amicale, după care vom intra în vacanţă până la mijlocul lunii iulie. Noul sezon va debuta în luna septembrie şi după o discuţie cu factorii de conducere a echipei de futsal ieşene vom ştii care ne sunt obiectivele pentru sezonul 2015-2016 şi vom alcătui lotul de jucători !", ne-a declarat antrenorul echipei ieşene, Nelu Stancea.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu