joi, 28 mai 2015

Mitu şi Begu s-au calificat în turul al treilea la Roland Garros


Irina Begu (sursa foto: WTA Roland Garros)
Jucătoarea de tenis Cristina-Andreea Mitu, locul 100 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 2-6, 7-6 (5), 6-4, pe Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul 12 şi poziţia 12 în clasamentul mondial, şi s-a calificat în turul al treilea al French Open, informează site-ul oficial al competiţiei.
Mitu s-a impus după două ore şi 20 de minute, reuşind să fructifice a patra minge de meci pe care a avut-o.
În turul trei, Cristina-Andreea Mitu o va întâlni pe Francesca Schiavone (Italia), locul 92 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-7 (11), 7-5, 10-8, de Svetlana Kuzneţova (Rusia), a 18-a favorită a competiţiei şi poziţia 18 în clasamentul mondial. Mitu (23 de ani) şi Schiavone (34 de ani), câştigătoare la Roland Garros în 2010 şi finalistă în 2011, nu s-au mai întâlnit în carieră.
Jucătoarea română se află la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după Wimbledon - 2014, când a fost eliminată în primul tur, unde ajunsese din calificări.
Califcarea în turul al treilea este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 85.000 de euro şi cu 130 de puncte WTA.
Să mai menţionăm că jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva croată Ana Konjuh, locul 93 WTA, şi s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul al treilea al turneului de la Roland Garros.
Begu s-a impus în faţa croatei de 17 ani după un meci care a durat o oră şi patru minute. Anterior, sportiva română a mai ajuns doar până în turul 2 la Roland Garros, în 2011 şi 2012. Cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam a fost calificarea în optimile de finală ale Australian Open, în acest an.
În faza următoare, românca o va întâlni pe Petra Kvitova din Cehia, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, care a câştigat, tot joi, cu scorul de 6-7 (4), 6-4, 6-2, meciul disputat cu spaniola Silvia Soler-Espinosa, locul 74 WTA.
Kvitova şi Begu s-au întâlnit prima dată în circuit, la începutul acestei luni, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, când jucătoarea cehă s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3.
La dublu feminin am consemnat: A. Dulgheru / M. Rybarikova - M. Barthel / M. Minella 6-3, 4-6, 6-3. Mai este programată partida El. Bogdan / V. Uhlirova - S. Foretz / A. Hesse.
La dublu masculin s-a jucat meciul J. J. Rojer / H. Tecău [5] - S. Johnson / S. Querrey 6-4, 6-0. În turul următor, Rojer şi Tecău se vor confrunta cu perechea învingătoare din partida A. Krajicek / D. Young - R. Bopanna / Fl. Mergea [9]. (Surse: Mediafax şi WTA Roland Garros)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu