joi, 28 mai 2015

Sărbătoare cu balonul rotund în Dealul Copoului ! O nouă victorie la scor pentru CS Navobi Iaşi !



Stadionul Emil Alexandrescu din Dealul Copoului a găzduit miercuri meciul CS Navobi Iaşi – Armonia Dolheşti / Falticeni 9-0 (5-0), din etapa a V-a (penultima) din turneul play-off al Ligii I de fotbal feminin. Golurile formaţiei ieşene, virtual promovată în Superligă, au fost reuşite de Teodora Plăcintă (min. 21, 25, 58), Larisa Ambrosie (min. 32 - din penalty), Ana Foia (min. 38), Georgiana Ilaș (min. 45), Monica Bentoiu (min. 69) şi Andreea Grigoraş (min. 81, 85).
Matematic promovată în Superligă, ultima etapă de pe teren propriu a fost disputatp de echipa de fotbal feminin Navobi Iaşi pe terenul mare al arenei din Dealul Copoului, acolo unde joi, de la orele 20.00, Steaua Bucureşti va lupta cu CSMS Iaşi pentru titlu de campioană la fotbal masculin.
Echipa feminină ieşeană, mult mai experimentată, omogenă şi mai matură, s-a impus cu un sec 9-0, reuşind să înscrie goluri spectaculoase, să creeze faze inspirate, oferind un spectacol frumos fanilor prezenţi în tribunele stadionului din Copou, în ciuda absenţelor importante de la Navobi, precum Lidia Havriştiuc, Cătălina Cojocaru, Elena Răduc, Rahela Gangal.
Tânăra formaţie din Dolheşti / Fălticeni a încercat să joace deschis, curajos şi să ameninţe uneori poarta gazdelor, însă apărarea ieşeană, excelent coordonată de Larissa Ambrosie, a închis toate culoarele şi nu a lăsat nici o şansă de a marca echipei oaspete.
În concluzie, putem remarca faptul că a rezultat un joc frumos, spectaculos şi îndelung gustat de cei care au avut curajul şi curiozitatea să iasa din confortul personal şi să urmărească această partidă de neuitat pentru CS Navobi Iaşi, care a avut următorea deviză: "Adio Liga I ! Superliga, venim !".
Pentru ieşence au evoluat: Andreea Barau (’46 Ana Tătăruşanu) – Ştefana Ciobanu (’70 Iulia Zamfir), Andreea Scorţanu, Larissa Ambrosie (căpitan), Magda Caia – Georgiana Ilaş, Monica Bentoiu (’65 Diana Petrescu), Ana Proca (’46 Aura Gheorghiţă) – Ana Foia, Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu (’46 Andreea Grigoraş). Staff: prof. Adrian Ambrosie (manager), Andrei Ilaşcă (antrenor secund), Sorin Comisu (antrenor cu portarii), Cristian Ambrosie (director sportiv), Alin Betiuc (kinetoterapeut).
Meciul din Dealul Copoului a fost arbitrat de brigada ieşeană Băban Vlad - Melinte Ionuţ şi Patrichi Ştefan.
La finalul disputei, prof. Adrian Ambrosie a declarat: “În ultima apariţie pe teren propriu am vrut să încheiem sezonul aşa cum l-am început, în forţă. Şi am reuşit ! Am marcat în medie 8-9 goluri pe meci în acest sezon. Acest lucru este în mare măsură meritul fetelor care au muncit mult, au sacrificat enorm şi au fost receptive la cerinţele noastre. Cred că a fost o şansă unică pentru fetele noastre să joace pe un astfel de teren impecabil şi vreau sa mulţumesc Primăriei Iaşi pentru susţinerea şi ajutorul acordat, pentru a putea sărbători promovarea în Superligă pe stadionul mare. Mulţumesc şi colegilor mei din staff, spectatorilor care au fost alături de noi, familiilor noastre, sponsorilor şi nu în ultimul rând lui Dumnezeu pentru sănătate şi puterea de a nu renunţa când a fost dificil şi nu am avut resurse !”.
Clasamentul la zi, în Seria a II-a din Liga I de fotbal feminin se prezintă astfel:
1. CS Navobi Iaşi                   5          5          0          0          41-4     32
2. Selena ŞN Constanta          4          2          0          2          12-23   16
3. CSŞ Târgovişte                   4          1          1          2          15-13   15
4. Armonia Dolheşti               5          0          1          4          3-31      8
Tot din etapa a V-a, partida CSS Târgovişte - Selena ŞN Constanţa va avea loc pe 31 mai 2015, de la ora 14:30.            
În ultima etapă din play-off, CS Navobi Iaşi va juca în deplasare, cu CSŞ Târgovişte, la baza sportivă Nucet, în ziua de miercuri, 3 iunie, de la ora 10:00. Tot pe 3 iunie, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului din Fălticeni se va juca partida Armonia Dolheşti - Selena ŞN Constanţa. (Surse: CS Navobi Iaşi şi FRF)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu