marți, 26 mai 2015

Un pas important: FIE Iași a devenit oficial Festival European !


Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE) din Iaşi a intrat de anul acesta în categoria marilor festivaluri europene! Comisia Europeană a acordat FIE onoranta marcă „EFFE”. „Europe for Festivals, Festivals for Europe” (EFFE) este un proiect pilot lansat de Comisia Europeană şi iniţiat de Asociaţia Europeană a Festivalurilor (EFA), cu scopul de a aduce mai multă vizibilitate festivalurilor europene şi de a promova excelenţa şi inovaţia.
Practic, FIE va fi inclus în Ghidul EFFE (tipărit şi online), ceea ce înseamnă că Festivalul Educaţiei de la Iaşi va beneficia de promovare internaţională, de posibilitatea de a găsi noi parteneri, ca şi de şansa de a se implica în mod direct în comunitatea artistică europeană. Marca de calitate „Festival European” reprezintă o formă de branding care încurajează publicul din întreaga lume să cunoască festivalurile şi să ia parte la ele.
Pe lângă marca EFFE, Comisia Europeană acordă şi premiul „Festivalul European EFFE”, care va merge anual la un anumit număr de festivaluri, dintre cele care creează trenduri în acest domeniu. Selecţia va fi făcută de un juriu internaţional de experţi, iar premiul EFFE va fi acordat în cadrul unei Gale internaţionale care va fi organizată în toamna acestui an.
Primăria Municipiului Iaşi și Fundația Iași - Capitală Culturală Europeană mulţumesc tuturor partenerilor implicaţi în proiectul FIE şi le promit ieşenilor că Educaţia de cea mai înaltă calitate va reprezenta şi de acum încolo cel mai important brand al oraşului nostru! (Sursa: FIE)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu