joi, 25 iunie 2015

"Careu de aşi" românesc în fruntea favoritelor la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis




În perioada 4-11 iulie 2015, Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, găzduieşte în propria arenă din Şos. Naţională nr. 7-9, turneul internaţional feminin de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi", cu premii totale de 10.000 dolari, acolo unde intrarea spectatorilor pe durata competiţiei este liberă.
După retragerile de ultimă oră, ITF a pus la dispoziţie lista celor 18 jucătoare acceptate direct pe tabloul principal, ele fiind din România, Republica Moldova, Argentina, Ucraina, Austria, Japonia, Italia. Pe primele patru locurile în topul favoritelor se află un "careu de aşi" românesc, cu jucătoarele Ioana Loredana Roşca (nr. 1), Simona Ionescu (nr. 2), Oana Georgeta Simion (nr. 3 - câştigătoarea turneului ieşean în 2014) şi Irina Fetecău (nr. 4 - fiica cunoscutului comentator de sport Adrian Fetecău).
Prima favorită, craioveanca Ioana Loredana Roşca (dar se antrenează la Bucureşti alături de nemţeanca Oana Georgeta Simion) are 19 ani, iar anul trecut a câştigat, împreună cu Ioana Ducu, proba de dublu a turneului junioarelor de la Roland Garros ! A mai avut participări la turneele de Grand Slam de la Wimbledon şi US Open şi a reprezentat România la Jocurile Olimpice de tineret din China şi Campionatele Europene din Elveţia şi Franţa.
În turneele ITF de senioare, Ioana Loredana Roşca are trei trofee câştigate la dublu, în Antalya (2015), Tinajo (Lanzarote, în 2014) şi Bucureşti (2013).
"Nu vin cu gânduri prea mari la Iaşi, deoarece în ultima perioadă am fost accidentată şi am avut şi BAC-ul. Dar vin la Iaşi să joc tenis de calitate, asta în primul rând !", ne-a declarat Ioana Loredana Roşca.
În prezent, Ioana Loredana Roşca ocupă locul 538 în clasamentul WTA la simplu şi 409 la dublu. Suprafaţa favorită de joc este zgură, identică cu cea de la arenele CFR Iaşi.
La Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, pe tabloul principal de "32", primele 18 sportive calificate direct sunt:
1. Ioana Loredana ROŞCA (ROU)   locul 522 WTA în momentul înscrierii în concurs    
2. Simona IONESCU (ROU)                                    559 WTA       
3. Oana Georgeta SIMION (ROU)                           587 WTA       
4. Irina FETECĂU (ROU)                                        642 WTA
5. Anastasia VDOVENCO (MDA)                          668 WTA       
6. Daniela FARFAN (ARG)                                      836 WTA       
7. Agnes SZATMARI (ROU)                                   849 WTA
8. Nadiya KOLB (UKR)                                           852 WTA       
9. Ailen CRESPO AZCONZABAL (ARG)              985 WTA
10. Alexandra PERPER (MDA)                               989 WTA       
11. Gabriela DUCA (ROU)                                       1025 WTA     
12. Kerstin PECKL (AUT)                                        1033 WTA     
13. Naoko ETO (JPN)                                              1036 WTA     
14. Ana Bianca MIHĂILĂ (ROU)                           1053 WTA
15. Ana Victoria GOBBI MONLLAU (ARG)        1097 WTA
16. Camelia-Elena HRISTEA (ROU)                       1114 WTA     
17. Camilla SCALA (ITA)                                        1118 WTA     
18. Cristina MOROI (ROU)                                     1135 WTA.
Tot pe tabloul principal, cu wild-card din partea CS CFR Iaşi şi a Federaţiei Române de Tenis vor ajunge ieşencele Andreea Prisacariu şi Michele Alexandra Zmău (revenită din Italia, pentru acest turneu de la ea de acasă !), Patricia Eftenoiu şi Mihaela Lorena Mărculescu, aceste patru jucătoare urmând a fi anunţate la ITF de antrenorul federal Radu Bădin.
Pe tabloul de calificări de "48", ITF a nominalizat direct 42 de sportive din România, Ucraina, Bolivia, SUA, Republica Moldova, Serbia, primele opt din calificări urmând a urca pe tabloul principal.
Proba de dublu va avea un tablou principal de "16", iar perechea ieşeană Andreea Prisacariu - Michele Alexandra Zmău va primi şi aici un wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi.
Conferinţa de presă oficială a competiţiei va avea loc luni, 6 iulie, iar finalele turneului sunt programate vineri, 10 iulie (la dublu), respectiv sâmbătă, 11 iulie 2015 (la simplu).
Supervisorul ITF de la turneul de la arenele CFR Iaşi este bucureşteanul Mihai DUMITRESCU, arbitrii nominalizaţi fiind Dumitru BUCUR (Bucureşti), Herve MADRAMANY (din Franţa, dar locuieşte de mai mulţi ani la Bucureşti), Raluca BĂCESCU (Braşov), Vlad DOMINŢEANU (Bucureşti), Dragoş MOISI (Adjud) şi localnicul Dan BOSOIU. Directorul de turneu este Vergil Aghion, antrenor de tenis la CS CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu