luni, 8 iunie 2015

Cortină trasă la turneul internaţional "Şah Open Iaşi 2015"



Primăria Municipiului Iași, Federaţia Română de Şah și Asociația Judeţeană de Șah Iași au organizat recent Festivalul Internațional de Șah “OPEN IAȘI 2015”, competiţia fiind găzduită de Sala Polivalentă ieşeană. Festivalul a avut trei secțiuni de participare, cu premii totale de 23.000 euro.
În turneul principal A au fost 129 de şahişti profesionişti, din România, Ucraina, Letonia, India, Republica Moldova, Rusia, Estonia, Turcia, Canada, Germania, Italia, Israel, Grecia, Irlanda.
După nouă runde disputate în sistem elveţian, podiumul competiţiei a fost următorul: 1. Kovalenko Igor (Letonia) - 7.5 pct; 2. Yilmaz Mustafa (Turcia) - 7.0 pct; 3. Sengupta Deep (India) - 7.0 pct.
Primul român din ierarhia finală a fost marele maestru Pârligras Mircea-Emilian    (CS Aem Luxten Timişoara) - 6.5 pct, aflat pe locul 11.
Primul ieşean din clasamentul final a fost, pe locul 33, Stoleriu George (CS Politehnica Iaşi), care a acumulat 5.5 puncte.           
Prima dintre sportivele ieşene aflate în concurs a fost Gelip Ioana (CS Politehnica Iaşi) - 5 puncte, care s-a clasat la general pe locul 44.
Directorul turneului din Sala Polivalentă a fost antrenorul ieşean Vasile Manole, care este şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Şah şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu