luni, 8 iunie 2015

Fraţii Sorin Miron şi Marcel Miron, campioni mondiali la Taekwon-Do ITF



La Campionatul Mondial de Taekwon-Do ITF 2015, din Italia, Sorin Miron, sportiv al CS Kwang-Gae Iaşi, a devenit dublu campion mondial cu echipa de seniori a României.
După ce în ultimii ani a cucerit numeroase titluri de campioană a Europei, echipa României a obţinut acum titlul de "cea mai bună echipă de seniori din lume", cumulând două titluri de Campioană Mondială la probele Tehnici Speciale şi Spargeri Forţă. Este cea mai mare performanţă din istoria participării României la competiţii internaţionale de Taekwon-Do ITF.
Ediţia din acest an a Mondialelor a avut loc recent la Lido di Jesolo (Italia) şi a reunit la start 1.019 sportivi din 52 de ţări. România a obţinut cea mai mare performanţă din istorie ocupând locul 2 pe naţiuni cu 13 medalii cucerite, dintre care 9 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. Pe locul 1 s-a situat Noua Zeelandă cu 14 medalii de aur, 8 argint şi 13 bronz, iar pe locul 3 s-a clasat Polonia cu 8 medalii de aur, 13 argint si 19 bronz.
"Sunt foarte fericit pentru performanţele obţinute în Italia şi în acelaşi timp sunt mândru că am şansa să fac parte din această echipă minunată, care este echipa de seniori a României de Taekwon-Do ITF. Cea mai bună echipă de seniori din lume în 2015 este alcătuită din Marcel Miron (Vaslui), Cătălin Topai (Bihor),  Alexandru Petrusa (Cluj), Andrei Porgras (Vaslui), Mihai Madaian (Maramureş), Szilard Incze (Harghita), Ştefan Toma (Vaslui), Georgian Manea (Vaslui), Andrei Frăţian (Vaslui), alături de subsemnatul Sorin Miron, din Iaşi.
Toată munca noastră şi a antrenorilor noştri, toate lacrimile şi sacrificiile, toate competiţiile câştigate sau pierdute în cei 20 de ani de când eu şi fratele Marcel Miron practicăm Taekwon-Do ITF au culminat cu această performanţă şi am primit un nou înţeles în momentul în care am cântat imnul României din postura de campioni mondiali. S-a confirmat faptul că atunci când îţi doreşti ceva din toată inima, faci tot ceea ce ţine de tine şi perseverezi în ceea ce faci indiferent de obstacolele apărute în cale, vei obţine invariabil ceea ce doreşti. Indiferent de domeniu !
Performantele obţinute acum, cu locul 2 pe naţiuni înaintea multiplei campioane europene Polonia, cupa pentru Cea mai buna echipă de seniori din lume - duc spre o singură concluzie: "În Italia s-a scris istorie".  Îi felicit pe toţi membrii lotului naţional pentru aceste performanţe unice în istoria participării României la competiţiile internaţionale şi sunt mândru că am trăit aceste momente alături de ei", a declarat sportivul ieşean Sorin Miron, care a mai adăugat: "Ţin să mulţumesc în mod deosebit părinţilor pentru tot sprijinul acordat de-a lungul anilor, antrenorilor din Vaslui, Marius Ionicescu, Ciprian Stolnicu şi Mihai Hondru care ne-au iniţiat în Taekwon-Do ITF, colegilor din echipa de seniori, antrenorilor de lot, susţinătorilor financiari care în ultimii ani au făcut posibilă participarea mea la competiţii naţionale şi internaţionale, precum TELESOFT SRL, SAMI-TRANS SRL, ITAROM SRL, EKY-SAM SRL şi multi alţii şi sper că vor fi alături de clubul nostru şi pe viitor pentru a continua şirul performanţelor ieşene. De asemenea, sper să revină lângă noi, cu sprijin financiar şi autorităţile locale şi judeţene din Iaşi, care în ultimii ani ne-au cam uitat".
De menţionat că Sorin Miron, centura neagră 2 DAN, este şi preşedinte şi antrenor la Clubul Sportiv Kwang-Gae Iaşi şi membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Taekwon-Do ITF.
DAN TEODORESCU

2 comentarii: