miercuri, 3 iunie 2015

România va întâlni formaţia Cehiei, în Fed Cup la tenis



Echipa României va întâlni, pe teren propriu, formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la muzeul Federaţiei Franceze de Tenis de la Roland Garros.
Cehia este finalistă a ediţiei 2015 a Cupei Federaţiei, urmând a evolua împotriva Rusiei.
Întâlnirea România - Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016.
Cehia, Rusia, Italia şi Germania au fost capi de serie la tragerea la sorţi, Franţa, Olanda, România şi Elveţia au fost în urna a doua. Adversara României a fost stabilită de jucătoarea australiană Casey Dellacqua, care a efectuat tragerea la sorţi a întâlnirilor din Grupa Mondială. Tot ea a tras la sorţi şi gazda întâlnirii dintre România şi Cehia.
Viitoarele adversare ale româncelor reprezintă, după SUA, a doua cea mai de succes naţiune în Cupa Federaţiei, având în palmares opt titluri, ultimul cucerit în 2014. Echipa numărul 1 mondial, Cehia, urmaşa Cehoslovaciei, are în acest moment trei jucătoare în Top 15 WTA - Petra Kvitova (4), Karolina Pliskova (12) şi Lucie Safarova (13).
România a mai jucat o dată împotriva Cehoslovaciei, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, când Virginia Ruzici, Lucia Romanov şi Florenţa Mihai au fost învinse, cu scorul de 2-1, de o echipă din care făceau parte Hana Mandlikova şi Renata Tomanova.
Meciurile din această fază (primele echipe sunt gazde) sunt următoarele: România - Cehia; Germania - Elveţia; Franţa - Italia; Rusia - Olanda.
Învingătoarea dintre România şi Cehia va juca în semifinale cu Germania sau Elveţia, iar învinsa va evolua în barajul pentru promovare/menţinere în Grupa Mondială.
România a ajuns între cele mai bune opt echipe din lume după ce a învins, în luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2.
România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.
În grupa a II-a mondială din Fed Cup, tot pe 6 şi 7 februarie 2016, se vor juca meciurile:
Slovacia - Australia, Canada - Belarus, SUA - Polonia şi Serbia - Spania.

* George Cosac: "Vom stabili cu jucătoarele oraşul şi suprafaţa pentru întâlnirea cu Cehia"


Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că va stabili împreună cu jucătoarele din echipa de Cupa Federaţiei oraşul şi suprafaţa pentru întâlnirea cu Cehia, din sferturile de finală ale competiţiei, ediţia 2016.
"Întâlnim principala favorită a competiţiei, Cehia, deţinătoare a opt trofee de Fed Cup, ultimul câştigat anul trecut şi posibil să şi-l însuşească şi anul acesta. Ne aşteaptă un meci greu, însă cred în fetele noastre şi în deciziile căpitanului nejucător, care ne-au adus până aici, în Grupa Mondială, după mai bine de două decenii. Împreună cu ele vom stabili oraşul şi suprafaţa pe care se va juca. Ne bucurăm că jucăm acasă, în faţa românilor, care ne-au ajutat de fiecare dată în momentele-cheie ale întâlnirilor", a declarat Cosac.
Alina Cercel Tecşor, căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, a afirmat că va avea suficient timp pentru a stabili o strategie în vederea meciului cu echipa Cehiei. "În Grupa Mondială sunt cele mai bune opt echipe din lume, nivelul fiind unul foarte ridicat. Adversara noastră este o echipă cu experienţă, campioană en-titre şi finalistă a actualei ediţii de Fed Cup. Faptul că aflăm deja cu cine jucăm, cu mai bine de jumătate de an înainte, ne dă posibilitatea să ne organizăm şi să facem o strategie avantajoasă nouă. Cu atât mai mult cu cât vom juca acasă. Cel mai important lucru pentru noi este că am reuşit până acum aceste victorii prin jucătoarele noastre, care s-au depăşit şi au jucat cu suflet şi determinare, comportându-se ca o adevărată echipă. Aceasta a făcut diferenţa în momentele cruciale, chiar şi cu echipe mai bine cotate ca noi. De aceea, ne vom păstra acelaşi spirit, aceeaşi ambiţie şi ne vom pregăti pentru a înfrunta una dintre cele mai tari echipe. Nu va fi uşor, dar ne vom mobiliza ca de fiecare dată şi vom crea momente magice pe teren şi pentru România", a spus ea. (Surse: Mediafax şi Fed Cup)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu