duminică, 14 iunie 2015

Şah la Cupa României cu "uzina de talente" de la CS Politehnica Iaşi

În perioada 12-14 iunie 2015, la Rin Grand Hotel din Bucureşti s-a desfăşurat Cupa Romaniei la şah, o competiţie organizată de FR Şah. La startul competiţiei s-au aliniat 40 de echipe, Iaşul fiind reprezentat de CS Politehnica, atât la feminin cât şi la masculin.
După 9 runde foarte palpitante, ieşencele de la CS Poli ne-au adus o nouă bucurie, ieşind învingătoare şi câştigând trofeul pus în joc, cu 13 puncte, la mare luptă cu adversarele din concurs. În componenţa Irina Bulmaga, Alina L'Ami şi Ioana Gelip,  echipa de la CS Politehnica Iaşi a învins puternica formaţie CSM Bucuresti - locul 3 (10 puncte), cu Peptan Corina la prima masă (Irina Bulmaga câştigând aici cu piesele negre) şi a trecut în ierarhia finală şi de ACS Apa Nova Bucureşti - locul 2 (12 puncte),  cu Luminiţa Cosma la prima masă.
"E un rezultat care ne onoreaza şi, ca în fiecare an, vom lupta să cucerim şi titlul naţional", ne-a declarat antrenorul ieşean de şah, Vlad Ungureanu.
La băieţi, după un start excelent, cu 4 victorii şi un rezultat de egalitate, CS Politehnica Antibiotice Iaşi (în componenţa Dima Svetushkin, Gabi Mateuţă,  Danilov Vladimir, Vlad Ungureanu, Vasile Manole, Călin Gheorghiu) se instala pe primul loc. În a doua zi a competiţiei, oboseala şi neşansa a făcut ca echipa ieşeană să se claseze doar pe locul 5, cu 11 puncte, echipa câştigătoare fiind Clubul de Şah al municipiului Baia Mare, cu 16 puncte.
"După Cupa României, CS Politehnica Iaşi a demonstrat că este o forţă la echipele de seniori din România şi că suntem o "uzină" de talente. An de an, noi aducem rezultate frumoase Iaşului", a mai menţionat acelaşi Vlad Ungureanu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu