joi, 30 iulie 2015

Echipa de futsal CSMS Iaşi a reluat pregătirile pentru noul sezon din Liga I



Sala LPS Iaşi găzduieşte de mai multe zile antrenamentele echipei de futsal CSMS Iaşi, care se pregăteşte pentru noul sezon competiţional 2015-2016, din Liga I.
După ce au urmat la Bucureşti cursurile organizate de FR Fotbal pentru licenţa UEFA B, aferentă antrenorilor de futsal (fotbal în sală), tehnicienii echipei din Dealul Copoului, Nelu Stancea (principal) şi Florin Nichifor (secund) conduc din această săptămână pregătirile formaţiei moldave, ajutaţi de preparatorul fizic Florin Trofin şi delegatul Ştefan Tudorache.
În prezent, lotul echipei ieşene este format din portarii Marius Chiriac şi Ioan Grigoraş, alături de jucătorii de teren Radu Pisică, Radu Guţu, Andrei Despan, Narcis Cataramă, Valentin Pricop, Alexandru Pricop, Victor Mandea şi Bogdan Baboi. Alături de lotul vechi de jucători se mai pregătesc noii veniţi Mario Şchiopu (ex-Ştiinţa Miroslava) şi Alexandru Panaite (LPS Iaşi) şi este aşteptat să revină din Spania jucătorul Toni. Mai este aşteptat să revină la echipa de fotbal în sală ieşeană Dragoş Baciu (Ştiinţa Miroslava), poate şi Bogdan Botezatu (UAIC).
Nu mai fac parte din lotul de jucători portarul Serghei Burduja, care are probleme familiare deosebite şi a fost nevoit să se întoarcă la echipa de futsal Atletico Chişinău, iar ibericul Abel nu mai revine la CSMS Iaşi.
După cum a menţionat Ionel Popa, team managerul echipei de futsal CSMS Iaşi, în luna august 2015 formaţia moldavă va participa la trei competiţii interne şi internaţionale, astfel: Turneul Internaţional de la Varna, în Bulgaria (6-9 august), Cupa Iaşului la futsal (14-16 august, în Sala Polivalentă), turneul de fotbal în sală de la Galaţi (21-23 august).
La turneul ieşean au fost invitate echipele de futsal din Galaţi, Chiajna, Târgu Mureş şi Călăraşi şi se aşteaptă confirmarea acestora de participare.
În jurul datei de 30 august 2015 va debuta noul sezon competiţional din Liga I, cu 12 sau 14 echipe, după cum se va stabili la şedinţa de tragere la sorţi a sezonului 2015-2016, programată la Bucureşti, pe 19 august 2015.
"S-au format alte două echipe de futsal în ţară, la Chiajna şi Timişoara, care doresc să joace direct în Liga I. Nu se ştie dacă vor fi acceptate direct în Liga I, noi am jucat prima dată în Liga a II-a şi în urma unui baraj de promovare am ajuns în Liga I, ca un exemplu în acest caz. Oricum, totul se va stabili în şedinţa din 19 august, de la sediul FR Fotbal. În altă ordine de idei, obiectul nostru pentru noul sezon competiţional este promovarea în turneul play-off, dar s-ar putea să aspirăm şi la careul de aşi, dacă vom putea alcătui pe parcursul campionatului un lot cu jucători cu experienţă. Oricum, nu dorim să aducem doar "mercenari" la echipă, această treabă nu ţine mult timp şi nici nu face parte din spriritul sportului ieşean !", a mai declarat, la final, acelaşi Ionel Popa.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu