vineri, 10 iulie 2015

FC Botoșani s-a calificat în turul al doilea preliminar din Europa League


Sursa foto: Prosport

Echipa FC Botoșani, debutantă în cupele europene, s-a calificat în turul al doilea preliminar al Europa League la fotbal, joi, după ce a învins formația georgiană FC Țhinvali cu scorul de 3-1 (1-0), la Tbilisi, în manșa secundă a primului tur preliminar al competiției.
Dan Roman (min. 6 şi 59), la primele goluri sub tricoul noii sale formații, și Paul Batin (min. 68) au marcat golurile botoșănenilor, după 1-1 în primul joc. Pentru georgieni a înscris Varlam Kilasonia (min. 65 - din penalty).
Ambele echipe au evoluat în zece oameni, gazdele din minutul 37, când a fost eliminat Nika Kacearava, iar FC Botoșani din minutul 49, când Florin Plămadă a văzut al doilea cartonaș galben.
FC Botoșani și-a demonstrat la Tbilisi nivelul superior, pe care nu a putut să îl transpună pe tabela de marcaj și în tur.
Antrenorul Leo Grozavu a operat trei modificări față de echipa aliniată în prima manșă, titularizându-i pe Patache, Cucu și Dan Roman, în locul lui Dimitrov, Croitoru și Hadnagy, Cordoș fiind căpitan în premieră.
Moldovenii au început excelent și au deschis scorul prin Roman, după doar șase minute, atacantul venit de la Gaz Metan Mediaș șutând lângă bară de la circa 18 metri. Roman a fost aproape de a reuși ''dubla'' două minute mai târziu ('8), dar a trimis în transversală, cu capul, mingea centrată de Ivanovici.
Țhinvali a ieșit la joc și Ghigauri ('11) a testat vigilența lui Iliev, iar Cordoș ('24) l-a blocat excelent pe Maharoblidze în momentul șutului. Vașvari a avut o tentativă interesantă în același minut, un șut puțin pe lângă de la peste 30 m. Browne a fost aproape de gol, cu un șut centrare periculos ('34).
Echipa gazdă a rămas în zece oameni din minutul 37, când atacantul Kacearava a primit al doilea ''galben'', pentru un cot aplicat în săritură lui Florin Plămadă.
Până la pauză, oaspeții au irosit două șanse mari de gol, prin Ivanovici ('40), care a trimis un lob modest, în situație de unu la unu cu portarul, și prin Plămadă ('40), care a trimis cu capul puțin peste transversală, după un corner.
După pauză, FC Botoșani a rămas și ea în zece oameni, Plămadă văzând al doilea cartonaș galben. Gazdele au avut prima ocazie, dar șutul lui Maharoblidze ('57) a fost prins de portarul Iliev. Două minute mai târziu, Roman a reluat simplu din 6 metri, la centrarea lui Vașvari și FC Botoșani se desprindea pe tabela de marcaj ('59). Batin a fost și el aproape de gol, dar a luftat incredibil din șase metri ('61).
FC Botoșani a fost aproape să își complice situația în minutul 65, când Cucu a gafat neașteptat, iar apoi a făcut fault în careu la Șulaia și Kilasonia a marcat din penalty. Echipa lui Leo Grozavu a tranșat însă disputa, marcând trei minute mai târziu, pe contraatac, prin Batin (69), care a fost lansat de portarul Iliev.
Gazdele nu au mai contat după acest gol, iar FC Botoșani, deși nu a mai forțat, putea să mai înscrie prin Hadnagy ('87) sau Costin ('88).
FC Botoșani va juca în turul al doilea preliminar cu Legia Varșovia, vicecampioana Poloniei, primul meci fiind programat în deplasare pe 16 iulie, iar revanșa pe 23 iulie 2015.

* Caseta tehnică:

- Tbilisi, stadion ''Miheil Meshi'' - Europa League — turul I preliminar (manșa a doua)
- FC Țhinvali — FC Botoșani 1-3 (0-1)
Au marcat: Varlam Kilasonia (min. 65 — penalty), respectiv Dan Roman (min. 6 şi 59), Paul Batin (min. 68).
- În prima manșă: 1-1.
Au evoluat echipele:
- FC Țhinvali: 1. Ghiorghi Nadiradze (căpitan) — 5. Ghiorghi Țerțvadze, 88. Varlam Kilasonia, 24. Levan Kakubava, 2. Vasiko Baciașvili — 13. Bidzina Maharoblidze, 70. Bakar Kardava (22. Zviad Lobjanidze '71), 10. Merab Ghigauri (77. Akaki Șulaia '63), 28. Rati Țațkrialașvili (4. Ucea Burdzenadze '78) — 21. George Ivanișvili, 15. Nika Kacearava. Antrenor: Kaha Kacearava. Rezerve neutilizate: 32. Omar Mighineișvili — 8. David Maisașvili, 30. Ghiorghi Kacikacișvili, 7. Irakli Lekvtadze.
- FC Botoșani: 1. Plamen Iliev — 19. Andrei Patache, 3. Andrei Cordoș (căpitan), 5. Florin Plămadă, 23. Rashid Browne — 10. Gabriel Vașvari, 30. Raul Costin, 17. Stelian Cucu — 9. Petre Ivanovici (29. Paul Batin '46), 21. Dan Roman (80. Attila Hadnagy '74), 11. Quenten Martinus (8. Marius Croitoru '52). Antrenor: Leo Grozavu. Rezerve neutilizate: 12. Răzvan Pleșca — 20. Florin Acsinte, 88. Radoslav Dimitrov, 7. Ciprian Brata.
- Arbitru: Nikolai Iordanov; arbitri asistenți: Ivan Valcev, Gheorghi Todorov; arbitru de rezervă: Vihren Manev (toți din Bulgaria).
- Delegat UEFA: Oleg Harlamov (Estonia), observator UEFA pentru arbitri: Antonio Manuel Almeida Costa (Portugalia).
- Cartonașe galbene: Kacearava ('7, '37), Plămadă ('38, '59), Ivanovici ('40), Martinus ('47), Croitoru ('54), Cucu ('65), Kakubava ('79).
- Cartonaș roșu: Kacearava ('37), Fl. Plămadă ('49).
(Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu