luni, 6 iulie 2015

Ieşeanca Claudia Teofana Postu, patru medalii de aur la Naţionalele de la Ploieşti



Timp de trei zile, în perioada 3-5 iulie 2015, Sala Olimpia din Ploieşti a găzduit Campionatele Naţionale de gimnastică ritmică pentru copii şi juniori mici (6-10 ani). Au fost concursuri la nivel naţional pentru categoria "Mica Gimnastă" şi categoria a IV-a, la cea din urmă fiind prezente şi două sportive de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, Claudia Teofana Postu şi Delia Ţurlui, antrenate de profesorii Constantin Radu şi Cătălina Radu.  
Peste 90 de gimnaste au concurat în Sala Olimpia din Ploieşti, acolo unde, la categoria a IV-a, ieşeanca Claudia Teofana Postu a cucerit patru medalii de aur din cinci posibile, la individual compus, exerciţiu fără obiect, cerc şi panglică. La coardă, Claudia Teofana Postu s-a clasat doar pe locul 6 din motive obiective, ea fiind orbită la un moment dat, în timpul exerciţiului, de un reflector, după cum ne-a declarat prof. Constantin Radu.
În finala de la panglică, ieşeanca Delia Ţurlui s-a clasat pe locul 6.
"A fost un concurs bun, organizat bine de clubul CSM Ploieşti şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, tot stafful federaţiei fiind prezent în cadrul turneului. O felicit pe eleva noastră, Claudia Teofana Postu pentru marea performanţă realizată, ea dovedind din nou că este cea mai valoroasă sportivă din România, la categoria sa de vârstă !", ne-a declarat antrenorul coordonator al clubului din cartierul Bularga, prof. Constantin Radu.
Pentru CSŞ Anghel Saligny urmează participarea la etapa de Cupă Mondială de la Izmir (Turcia), din 24 iulie, acolo unde vor participa în concursul junioarelor ieşencele Andreea Verdeş, Ştefana Popa şi Laura Aniţei.
Aceleaşi sportive vor face parte şi din "echipa FRGR", care face un turneu de promovare a gimnasticii ritmice, la Constanţa şi pe litoralul românesc în perioada următoare.
DAN TEODORESCU
Vezi şi recitalul lui Claudia Teofana Postu:
https ://www.youtube.com/watch?v=isiv3Vtc6Ug

Un comentariu:

  1. Este nedrept sa aruncati vina pe organizatori spunand ca "un reflector a fost montat unde nu trebuie"! Sistemul de iluminat nu il monteaza / demonteaza nimeni la competitiile de gimnastica ritmica cum nu se monteaza / demonteaza in nici o sala de sport din Romania pentru niciun fel de competitie! Tot respectul pentru dl. prof. Radu si pentru gimnasta campioana dar va cer si eu respect, in numele organizatorilor care au muncit o saptamana inainte de inceperea competitiei, in timpul si apoi dupa competitie pentru a crea cele mai bune conditii de desfasurare a acestor Campionate!!!!

    RăspundețiȘtergere