miercuri, 1 iulie 2015

"Italianca" Michele Alexandra Zmău a revenit acasă, la arenele de tenis CFR Iaşi



În perioada 4-11 iulie 2015, Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, găzduieşte în propria arenă din Şos. Naţională nr. 7-9, turneul internaţional feminin de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi", cu premii totale de 10.000 dolari, acolo unde intrarea spectatorilor pe durata competiţiei este liberă.
Plecată de 5 ani la Torino, în Italia, acolo unde lucrează părinţii săi, Michele Alexandra Zmău, fostă componentă a clubului sportiv CFR Iaşi a revenit miercuri, 1 iulie 2015, acasă, adică la arenele CFR Iaşi, unde a fost primită cu multă căldură de foştii săi colegi şi antrenori.
Primind un wild-card la simplu şi altul la dublu din partea clubului ceferist ieşean, acolo unde a pus pentru prima dată racheta de tenis în mână, Alexandra Zmău (19 ani, fostă campioană a României la vârsta de 14 ani) a făcut şi un util antrenament cu tânărul şi talentatul Răzvan Aghion (doar 11 ani şi 6 luni, dar care evoluează cu mult succes la turneele naţionale şi internaţionale de 12 ani şi chiar 14 ani), făcând astfel reacomodarea cu arena unde a "copilărit" în tenisul de performanţă, sub îndrumarea antrenorilor Vergil Aghion şi Raluca Aghion.
"Am venit să joc la turneul de la Iaşi, adică de la mine de acasă, deşi şi la Torino aveam un turneu ITF în aceeaşi perioadă, cu premii chiar mai mari, de 25.000 dolari. Mulţumesc clubului CFR Iaşi pentru acordarea celor două wild-carduri şi doresc să joc un tenis bun la turneul de peste câteva zile !", ne-a declarat Michele Alexandra Zmău, care continuă să facă tenis de performanţă la un club italian din zona Torino, fiind şi elevă în clasa a XIII-a la un liceu din Torino, dar care nu a uitat niciodată de unde a plecat.
 
* A dispărut o japoneză...

Miercuri, ITF a pus la dispoziţie lista celor 18 jucătoare acceptate direct pe tabloul principal, ele fiind din România, Republica Moldova, Argentina, Ucraina, Austria, Italia.
Între timp, de pe tabloul principal a "dispărut" japoneza de pe locul 13, Naoko ETO (locul 1036 WTA) care s-a retras din motive obiective.
Pe primele patru locurile în topul favoritelor a rămas "careu de aşi" românesc, alcătuit din jucătoarele Ioana Loredana Roşca (nr. 1), Simona Ionescu (nr. 2), Oana Georgeta Simion (nr. 3 - câştigătoarea turneului ieşean în 2014) şi Irina Fetecău (nr. 4 - fiica cunoscutului comentator de sport Adrian Fetecău). Prima favorită, craioveanca Ioana Loredana Roşca (dar care se antrenează la Bucureşti alături de nemţeanca Oana Georgeta Simion) are 19 ani, iar anul trecut a câştigat, împreună cu Ioana Ducu, proba de dublu a turneului junioarelor de la Roland Garros ! A mai avut participări la turneele de Grand Slam de la Wimbledon şi US Open şi a reprezentat România la Jocurile Olimpice de tineret din China şi Campionatele Europene din Elveţia şi Franţa.
În turneele ITF de senioare, Ioana Loredana Roşca are trei trofee câştigate la dublu, în Antalya (2015), Tinajo (Lanzarote, în 2014) şi Bucureşti (2013).
"Nu vin cu gânduri prea mari la Iaşi, deoarece în ultima perioadă am fost accidentată şi am avut şi BAC-ul. Dar vin la Iaşi să joc tenis de calitate, asta în primul rând !", ne-a declarat Ioana Loredana Roşca.
În prezent, Ioana Loredana Roşca ocupă locul 548 în clasamentul WTA la simplu şi 413 la dublu. Suprafaţa favorită de joc este zgură, identică cu cea de la arenele CFR Iaşi.
De remarcat şi prezenţa la Iaşi a jucătoarei Agnes Szatmari (28 ani, născută la Gheorgheni), care în martie 2008 a fost pe locul 187 în clasamentul mondial WTA, la simplu, iar la dublu a fost chiar pe locul 123 WTA, în august 2007.
La Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, pe tabloul principal de "32", primele 18 sportive calificate direct sunt:
1. Ioana Loredana ROŞCA (ROU) - locul 522 WTA în momentul înscrierii în concurs; 2. Simona IONESCU (ROU) - 559 WTA; 3. Oana Georgeta SIMION (ROU) - 587 WTA; 4. Irina FETECĂU (ROU) - 642 WTA; 5. Anastasia VDOVENCO (MDA) - 668 WTA; 6. Daniela FARFAN (ARG) - 836 WTA; 7. Agnes SZATMARI (ROU) -849 WTA; 8. Nadiya KOLB (UKR) - 852 WTA; 9. Ailen CRESPO AZCONZABAL (ARG) - 985 WTA; 10. Alexandra PERPER (MDA) - 989 WTA; 11. Gabriela DUCA (ROU) - 1025 WTA; 12. Kerstin PECKL (AUT) - 1033 WTA; 13. Ana Bianca MIHĂILĂ (ROU) - 1053 WTA; 14. Ana Victoria GOBBI MONLLAU (ARG) - 1097 WTA; 15. Camelia-Elena HRISTEA (ROU) - 1114 WTA; 16. Camilla SCALA (ITA) - 1118 WTA; 17. Cristina MOROI (ROU) - 1135 WTA; 18. Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (ROU) - 1212 WTA.
Tot pe tabloul principal, cu wild-card din partea CS CFR Iaşi şi a Federaţiei Române de Tenis vor ajunge ieşencele Andreea Prisacariu şi Michele Alexandra Zmău Patricia Eftenoiu şi Mihaela Lorena Mărculescu.
Pe tabloul de calificări de "48", ITF a nominalizat astăzi 36 de sportive din România, Bolivia, SUA, Republica Moldova, Serbia, deci mai sunt 12 poziţii libere, care s-ar putea completa vineri, 3 iulie, la înscrierile în calificări, în intervalul orar 16.00-18.00. De fapt mai sunt 16 poziţii libere, deoarece 4 jucătoare din calificări vor evolua pe tabloul principal, primind wild-carduri din partea CS CFR Iaşi şi FRT.
Opt jucătoare din calificări vor promova luni pe tabloul principal, după duelurile din cele trei tururi de jocuri (4-6 iulie).

* 16 perechi în proba de dublu feminin

Proba de dublu va avea un tablou principal de "16", iar perechea ieşeană Andreea Prisacariu - Michele Alexandra Zmău va primi şi aici un wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi.
Supervisorul ITF de la turneul de la arenele CFR Iaşi este bucureşteanul Mihai DUMITRESCU, arbitrii nominalizaţi fiind Dumitru BUCUR (Bucureşti), Herve MADRAMANY (din Franţa, dar locuieşte de mai mulţi ani la Bucureşti), Raluca BĂCESCU (Braşov), Vlad DOMINŢEANU (Bucureşti), Dragoş MOISI (Adjud) şi localnicul Dan BOSOIU. Directorul de turneu este Vergil Aghion, antrenor de tenis la CS CFR Iaşi.
Conferinţa de presă oficială a competiţiei va avea loc luni, 6 iulie (ora 12.00), la baza sportivă CFR Iaşi, iar finalele turneului sunt programate vineri, 10 iulie (la dublu, de la ora 17.00), respectiv sâmbătă, 11 iulie 2015 (la simplu, de la ora 11.00).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu