duminică, 12 iulie 2015

LA ALPI Iaşi: Invitaţie la vernisajul expoziţiei Viziuni Europene !



Duminică, pe 12 iulie 2015, sala de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" a găzduit obişnuita şedinţă de lucru lunară a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), condusă de directorul Mihai Batog-Bueniţă.
În debutul manifestării s-au trecut în revistă evenimentele la care membrii ALPI au participat în ultima perioadă, precum întâlnirea cu cei trei autori de romane poliţiste veniţi din Capitală, acolo unde dialogul a fost interesant, dar mai puţin laudativ pe alocuri după spusele comandorului Mihai Batog-Bujeniţă. S-au prezentat apoi utimele cărţi editate de membrii ALPI şi nu numai, precum Lacrimile de păcat (de Corneliu Carp), O viaţă pe drumul luminii (Mihai Caba), Stihuri cu parfum de gutui (Vasile Unguraşu), Umor şampanizat de epigramişti frapat (Petre Cioclu), Catrene patogene (Liviu Zamfirescu), plus Antologia literar-artistică editată de Napoca Nova din Cluj şi îngrijită de Voichiţa Pălăcean-Veres şi revista RAPSODIA din Sibiu.
S-a menţionat că, în urma discuţiei cu directorul Dan Doboş, Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" Iaşi primeşte în regim de donaţie cărţi cu autograful autorilor, o acţiune lăudată de cei prezenţi. În continuare, Dan Teodorescu şi Gabriela Cucinschi şi-au invitat colegii la vernisajul expoziţiei internaţionale "Viziuni Europene", care va avea loc vineri, pe 17 iulie, la ora 17.00, la Centrul Cultural Multifuncţional pentru Persoanele de Vârsta a Treia, din str. Străpungere Silvestru nr. 28 şi acolo unde ALPI este un partener de bază.
Au recitat apoi din propriile creaţii literare - epigrame, poezie - Vasile Unguraşu, Dan Teodorescu (care în luna august 2015 va edita volumul "În nopţile cu heruvimi sălbatici"), Aurel Baican, Eugen Deutsch, Georgeta Paula Dimitriu, Mihai Stancu, Val Andreescu, Corneliu Carp, Mihai Caba, Mihai Batog-Bujeniţă, Ioan Hodaş, Constantin Profir. Noul venit Valeriu Brădăţanu a menţionat câteva aspecte din activitatea sa istorică, iar Vasile Diacon a prezentat publicului ziarul Eroii Neamului.
Următoarea şedinţă ALPI va avea loc pe 9 august 2015, la ora 10.00, tot la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu