duminică, 19 iulie 2015

Tenis canicular la arenele CFR Iaşi !


Timp de trei zile, în perioada 17-19 iulie, pe o temperatură caniculară, arenele CFR Iaşi au găzduit un nou turneu pentru amatori, din circuitul naţional Tenis Partener. "Cupa CFR Iaşi" a adunat la start sportivi din România şi Republica Moldova, iar doi jucători originari din stânga Prutului au câştigat trofeele puse în joc la două niveluri de participare.
Rezultatele consemnate în fazele superioare ale competiţiei au fost:
LA SIMPLU:
NIVELUL 5:
- Semifinale:
Daniel Florenţa- Cristi Adam 5-7, 7-5, 10-8 şi Gabriel Burescu - Dorin Scraba 6-0, 6-0;
- Finala: Daniel Florenţa (din Galaţi, dar originar din Rep. Moldova, în vârstă de 17 ani) - Gabriel Burescu 6-2, 4-6, 10-4.
NIVELUL 6:
- Semifinale:
Gabriel Cramba - Sebastian Daniel Chidovăţ 7-5, 6-3 şi Vlad Micu - Vlad Călugăreanu 6-3, 6-1;
- Finala: Vlad Micu (din Iaşi, dar originar din Rep. Moldova, 31 ani) - Gabriel Cramba 6-0, 6-1.
NIVELUL 7:
- Semifinale:
Radu Răzvan Ujică - Alin Focşa 6-1, 6-2 şi Vlad Neculau - Liviu Ciprian Gavril 7-6 (4), 6-4;
- Finala: Radu Răzvan Ujică (Iaşi, 38 ani) - Vlad Neculau 6-1, 6-1.
LA DUBLU:
NIVELUL 7:
- Semifinale:
Matei Fotea / Vlad Neculau - Samir Hulubencu / Gigel Baciu 6-0, 6-1 şi Liviu Gavril / Ovidiu Coteţ - Sebastian Petrariu / Constantin Nicuţă 6-4, 6-2;
- Finala: Matei Fotea (Iaşi, 15 ani) / Vlad Neculau (Bârlad, 28 ani) - Liviu Gavril / Ovidiu Coteţ  6-2, 6-2.
La finalul competiţiei, directorul de turneu Raluca Aghion ne-a declarat: "A fost un turneu desfăşurat normal, iar în perioada de căldură sufocantă eu nu am programat meciuri, tocmai pentru a proteja jucătorii. Am dat la sportivi apă suficientă, ţinând cont de caniculă şi în final am dus cu bine turneul, unde meciurile disputate au fost frumoase şi palpitante".
Să mai menţionăm că fiul Ralucăi Aghion, tânărul Răzvan Aghion (11 ani şi 8 luni) a jucat astăzi în turul al doilea al calificărilor de la turneul juvenil din Bruxelles (BATD Tennis Youth Open), din cadrul circuitului Tennis Europe (U 12), acolo unde ieşeanul nostru de la CS CFR a înregistrat o victorie clară, cu 6-0, 6-1 în faţa belgianului Loic Dellisse şi s-a calificat pe tabloul principal ! Drept recompensă, Răzvan Aghion, însoţit de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, a fost "plimbat" de membrii comunităţii românilor din Capitala Belgiei pe la diferite obiective turistice din zonă, spre încântarea celor doi oaspeţi din Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu