miercuri, 19 august 2015

Ieşeanul Ilie Ciotoiu, triplu campion naţional la haltere


Ilie Ciotoiu, de la CS CFR Iaşi
La Bistriţa se desfăşoară în aceste zile finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori I (U 20), acolo unde clubul CFR Iaşi participă cu doi sportivi în competiţie, ei fiind Ilie Ciotoiu (20 ani, cat. 62 kg) şi respectiv Alina Uglea (doar 13 ani, cat. 63 kg).
În urmă cu puţine minute s-a încheiat întrecerea masculină de la cat. 62 kg, acolo unde ieşeanul Ilie Ciotoiu a devenit triplu campion naţional, la stilurile smuls şi aruncat, dar şi la total.
Pe podium s-au clasat următorii halterofili:
1. Ilie Ciotoiu (CS CFR Iaşi) - 235 kg la total (105 kg la smuls şi 130 kg la aruncat, dar din a patra aruncare, în afară de concurs, a realizat 110 kg la smuls);
2. Bogdan Dumitraş (CS Botoşani) - 210 kg (100 + 110);
3. Robert Katona (CS Universitatea Cluj) - 185 kg (80 + 105).
De remarcat că Ilie Ciotoiu a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron şi este în prezent cu dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj, dar a concurat acum, la Bistriţa, doar pentru CS CFR Iaşi. Ilie Ciotoiu este şi component al lotului naţional de haltere pentru seniori, acolo unde se pregăteşte sub conducerea antrenorului coordonator Nicu Vlad (care este şi preşedintele FR Haltere) şi antrenorilor Petre Becheru şi Doru Agache. La finalul concursului de miercuri, 19 august 2015, de la Bistriţa, am consemnat următoarele declaraţii:
- Dănuţ Fron: "Ilie Ciotoiu nu va mai concura la alte campionate naţionale şi europene până spre finele anului, pentru a se pregăti de Campionatele Mondiale din noiembrie, care sunt criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2016, aşa a dispus preşedintele Nicu Vlad. El va pierde astfel multe medalii pe plan intern şi internaţional, dar calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio este prioritară. Eu sunt foarte mulţumit de evoluţia lui Ilie Ciotoiu, care face cinste Iaşului şi clubului CFR, chiar dacă el este doar la vârsta junioratului, dar concurează cu mult succes şi la tineret şi seniori. Păcat că Ilie nu beneficiază şi de o bursă olimpică din partea autorităţilor ieşene, ar merita cu prisosinţă acest lucru!";
- Ilie Ciotoiu: "După concursul de la Bistriţa, unde am cucerit trei medalii de aur din tot atâtea posibile, plec cu lotul naţional într-un stagiu de pregătire la Poiana Braşov, apoi la Snagov. Vreau să mă pregătesc cât mai bine pentru Mondialul din noiembrie, unde îmi doresc să prind o calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor. Voi da totul din mine pentru îndeplinirea acestui obiectiv, în faţa unor adversari puternici, dar sper să reuşesc!".
Campionatele Mondiale de la Houston, din Texas (SUA), din noiembrie 2015, sunt un criteriu pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, acolo unde România speră să ajungă cu cât mai mulţi halterofili, printre ei fiind şi Ilie Ciotoiu, cel mai performant din ţară la categoriile 56 kg şi 62 kg.
Să mai menţionăm că ieşeanca Alina Uglea va intra joi în finala de la Bistriţa, dar ea este o sportivă de perspectivă, doar la vârsta cadetelor, dar extrem de talentată, după cum ne-a declarat acelaşi Dănuţ Fron.

* Popicarii veterani îşi dau întâlnire la Hunedoara

La sfârşitul acestei săptămâni, la Hunedoara va avea loc finala Campionatului Naţional de Popice pentru veterani (seniori +50), printre participanţi la nivel de echipe şi individual fiind şi sportivii de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Gruparea ieşeană face deplasarea cu zece lansatori, Vasile Ţidularu (căpitan), Aurel Roiu, Mihai Chilaboc, Ioan Herman, Sorin Cotlarciuc, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Mariana Zlăvog, Mihai Ispir, Vasile Croitoru şi va intra în concurs cu două echipe formate din câte patru sportivi, dar va concura şi la toate categoriile de vârstă, la individual. După toate probabilităţile, prima echipă ieşeană va fi alcătuită din Roiu, Ioan Dăscălescu, Chilaboc şi Herman, iar a doua din Cotlarciuc, Ţidularu, Florin Dăscălescu şi Ispir, iar Zlăvog şi Croitoru vor concura doar în întrecerile individuale. Competiţia de la Hunedoara este programată în perioada 22-23 august 2015, iar ieşenii au două titluri de campioni naţionali cucerite în anii din urmă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu