vineri, 28 august 2015

Italianul Franco Baresi deschide Cupa Magic Iaşi la minifotbal




Franco Baresi şi Dan Teodorescu
În perioada 28-30 august 2015 va avea loc în campusul studenţesc ieşean "Tudor Vladimirescu" ediţia a IV-a a Cupei Magic la minifotbal, competiţie de tradiţie din calendarul Federaţiei de Minifotbal din România.
Această ediţie, ca şi celelalte precende, este organizată la Iaşi de Dan "MOPS" Cojocaru, numit recent director tehnic al echipei naţionale de minifotbal a României, care va participa în curând la Campionatul European din Croaţia, de la Vrşar, din perioada 21-29 septembrie 2015.
La conferinţa de presă de deschidere a competiţiei, din ziua de vineri, 28 august 2015, invitatul de seamă al manifestării găzduite de "Magic Pub Sport" a fost legendarul fotbalist de talie mondială Franco Baresi
(fostul căpitan al naţionalei Italiei şi al echipei AC Milan), ajuns acum la vârsta de 55 ani.
Într-o conferinţă de presă coordonată de Paul Costaş, la prezidiul manifestării, alături de Franco Baresi au luat loc translatorul Claudia Ursu, Bogdanov Ivalo (de la echipa din Stara Zagora - Bulgaria), Vasile Arlet (de la Federaţia de Minifotbal din Chişinău - Rep. Moldova), preşedintele Ioan Onicaş şi arbitrul Atilla Takacs (din partea Federaţiei de Minifotbal din România), Dan Cojocaru (gazda competiţiei) şi alţi invitaţi.
În cuvântul său, Ioan Onicaş a menţionat: "Iaşul este de mai mulţi ani capitala minifotbalului din România. Aici primim întotdeauna sprijin din partea domnului Dan Cojocaru pentru organiuarea unor competiţii naţionale şi la nivel internaţional, cum este cea din această săptămână".
În replică, Dan Cojocaru a remarcat: "Împreună cu Paul Costaş am muncit mult în aceste zile pentru organizarea unei noi ediţii a Cupei Magic la minifotbal, unde participă echipe din România, Bulgaria şi Republica Moldova. Avem aproximativ 30.000 jucători de minifotbal în România şi sper ca acest sport să fie recunoscut oficial şi de Ministerul Tineretului şi Sportului din ţara noastră !".
În continuare, Franco Baresi a spus: " Sunt bucuros că am ajuns la Iaşi, la deschiderea Cupei Magic, organizată an de an de MOPS Cojocaru. Urez succes competiţiei şi sportivilor participanţi".
Fostul portar la echipei de fotbal Poli Iaşi, Paul Costaş, a mai adăugat: "Tot aici, la Iaşi, se vor disputa şi două jocuri amicale de minifotbal dintre România şi Republica Moldova, care pregătesc participarea la Europenele din Croaţia ale celor două echipe naţionale. Ca o noutate, vă anunţ că ambele echipe vor pleca cu acelaşi autocar spre Croaţia şi asta demonstrează din nou legăturile de veacuri dintre popoarele despărţite doar de râul Prut".
Tot în cadrul conferinţei de presă de la Magic Pub Sport, ca o surpriză la finalul manifestării, jurnalistul Dan Teodorescu a oferit ultimul său volum "Meridianele Sportului Ieşean", lansat cu public în urmă cu numai două zile, celor din prezidiu, cartea fiind lecturată cu mult interes de Franco Baresi, Claudia Ursu, Ioan Onicaş, Dan Cojocaru şi Paul Costaş.
  
* Şase grupe iniţiale la Cupa Magic Iaşi

Ediţia a patra a Cupei Magic a adunat la start 24 de echipe, împărţite în şase grupe iniţiale, astfel:
- Grupa A: Ecolux Chişinău (Republica Moldova), El Galacticos Stara Zagora (Bulgaria), Deltarom Tulcea, Lupii Negri Iaşi.
- Grupa B: Ozergolden Bacău, Tricolorul, Lis Affair Tomeşti, Biotop Iaşi.
- Grupa C: TazzManschaft Bucuresti, Zimbru Vaslui, M Design Iaşi, Perpetuus Iaşi.
- Grupa D: Imperium-EBS Iaşi, Cireşarii Bucureşti, Pabo Team Paşcani, Dafin Iaşi.
- Grupa E: Auto Driver Iaşi, B&B Bucureşti, Colosseum 2005 Iaşi, Fiesta Roman.
- Grupa F: Euro Dezmembrări Zalău, Chişinau II (Rep. Moldova), Liberto Iaşi (este echipa unde ar putea evolua şi primarul interimar ieşean Mihai Chirica), HTR Spedition Iaşi.
Iată şi primele rezultate din grupa A:
- ECOLUX Chişinău - LUPII NEGRE Iaşi 1 - 0
A marcat: Doroş Anatolie.
- ECOLUX Chişinău - DELTAROM Tulcea 4 - 2
Pentru echipa din Chişinău au marcat Doroş Anatolie, Luca Stanislav, Leonid Podlesnov şi Muntean Anton.
În optimile de finală de sâmbătă, care vor debuta la ora 16.00, vor merge primele două clasate din fiecare grupă, plus patru echipe de pe locul 3, cu cel mai bun punctaj din cele şase grupe iniţiale. Vor urma apoi sferturile de finală (din 29 august, de la ora 20.00) şi semifinalele (din 30 august, de la ora 9.00 şi respectiv 10.00) din cadrul turneului internaţional ieşean de minifotbal.  
Partidele de la Cupa Magic se dispută pe Magic Stadium, Arena Heyneken şi complex UTI, toate situate în campusul studenţesc ieşean Tudor Vladimirescu. Duminică, pe 30 august, pe Magic Stadium, după partidele din semifinale, de la ora 11.00 se va juca meciul dintre Selecţionata Regională Nord-Est şi Selecţionata Naţională a României.
Tot duminică sunt programate finalele pentru podium, pentru locurile 3-4 (ora 12.00) şi locurile 1-2 (ora 13.00), ambele pe Magic Stadium. La ora 13.45 va avea loc festivitatea de premiere a competiţiei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu