sâmbătă, 1 august 2015

La doar 15 ani, ieşeanca Andreea Prisacariu a cucerit o medalie de argint la FOTE 2015


Andreea Prisacariu
Reprezentantele României au cucerit o medalie de argint și una de bronz, sâmbătă, în ultima zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2015, de la Tbilisi, în turneul de tenis, la simplu și dublu feminin.
Constănţeanca Ștefania Selma Cadâr și ieşeanca Andreea Prisacariu (care a început tenisul la arenele CFR Iaşi, cu antrenoarea Oana Hâncu, iar în prezent aparţine de Daimon Tenis Club Bucureşti, unde este pregătită de antrenorul Alex Cojocaru) au câștigat argintul la dublu fete, după ce au fost învinse în finală de slovenele Kaja Juvan/Nika Radisic, cu 4-6, 6-3, 7-5. De menționat că româncele au condus în decisiv cu scorul de 5-4 și au servit pentru meci, au avut 30-0, dar adversarele au reușit să întoarcă scorul.
Ștefania Selma Cadâr a obținut și medalia de bronz la simplu feminin, după ce a învins-o pe letona Daniela Vismane, a doua favorită, cu 6-4, 6-4, în meciul pentru locurile 3-4.
România este singura ţară care a cucerit la tenis două medalii, iar până acum România nu cucerise nici o medalie la Jocurile Olimpice, fie ele şi de tineret.
Bilanțul României este în acest moment de trei medalii de aur, cinci de argint și două de bronz. Medaliile de aur au fost cucerite de înotătoarea Maria Claudia Gâdea (400 m mixt) și de atletele Georgiana Iuliana Aniței (triplusalt) și Andrea Miklos (400 m), argintul a fost câștigat de atleții Bogdan Ioan Sitoianu (lungime), Răzvan Cristian Grecu (triplusalt), Mihăiță Andrei Micu (ciocan), de judoka Răzvan Adrian Ciolan (cat. 73 kg) și perechea Ștefania Selma Cadâr/Andreea Prisăcariu (tenis, dublu feminin), în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate de înotătorul Daniel Cristian Martin (200 m spate) și de jucătoarea de tenis Ștefania Selma Cadâr (simplu feminin). (Sursa: AGERPRES)

Un comentariu: