miercuri, 12 august 2015

La Iaşi, "Heruvimii sălbatici" i-au atacat pe "Aristocraţii" din Bucium !


Sursa foto: Emi Isac

Marţi, pe 11 august 2015, într-o zi fără trei "ceasuri rele",  superba Pensiune Aristocrat Iaşi, din zona rezidenţială Bucium, a găzduit lansarea cărţii "În nopţile cu heruvimi sălbatici", de Dan Teodorescu, într-un salon arhiplin, cu peste 70 de iubitori de literatură prezenţi la manifestare.
În "prezidiul" evenimentului cultural-artistic moldav au luat parte scriitorii şi epigramiştii Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Haivas şi Vasile Larco, alături de autorul cărţii, Dan Teodorescu, un jurnalist sportiv care scrie şi poezie de bună calitate, după cum au menţionat cei prezenţi.
În cuvântul său, Mihai Batog-Bujeniţă, care face şi prefaţa cărţii amintite a menţionat: "Oameni buni, cumpăraţi, furaţi sau cerşiţi cartea domnului Dan Teodorescu, În nopţile cu heruvimi sălbatici, Dumnezeu vă va ierta păcatele!".
A urmat un remarcabil recitat actoricesc oferit de Emil Gnatenco, pe versurile lui Dan Teodorescu, iar la finalul lui autorul cărţii a spus plin de emoţie: "După acest recital sublim oferit de prietenul Emil Gnatenco, eu nici nu-mi mai recunosc poeziile!".
În continuare, a urmat un spectacol artistic, mult gustat de publicul prezent, în prim plan cu tânăra violonistă Ştefania Turcu, epigramiştii Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Haias, Vasile Larco, Eugen Deutsch şi Nicolae Stancu (colegi la ALPI), cu interpreţii de muzică uşoară şi populară Liliana Costea şi Vasile Iftimie.   
Seara "aristocraţilor" ieşeni s-a încheiat cu o sesiune de autografe, în care Dan Teodorescu a oferit gratuit, celor prezenţi, volumul său de poeme, reportaje literare şi fotoreportaje "În nopţile cu heruvimi sălbatici" şi unde a făcut anunţul că, nu peste mult timp, va scoate o nouă carte de sub tipar, "Meridianele Sportului Ieşean", care va fi o retrospectivă a sportului din Dealul Copoului, în perioada 2012-2015, timp în care municipiul Iaşi a obţinut şi titlul de "Oraş European al Sportului".
Organizatorii manifestării de marţi seara mulţumesc totodată gazdelor de la Pensiunea Aristocrat Iaşi, domnului manager Romeo Hamăn şi domnului Andrei, pentru ospitalitate şi celor prezenţi la eveniment pentru susţinere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu