duminică, 6 septembrie 2015

Balcaniada pentru juniori de la Iași, o competiție importantă pentru viitorul canotajului românesc



În zilele de 12 și 13 septembrie 2015, canotajul românesc va susține un nou examen organizatoric și competițional, odată cu desfășurarea Balcaniadei de canotaj pentru juniori, care va avea loc la Dorobanț-Iași. Federația de specialitate a realizat retușurile necesare în spațiul bazei nautice, pentru a asigura competitorilor cele mai bune condiții de antrenament și de concurs.
La întreceri vor lua startul circa 250 de sportivi din șapte țări. Bulgaria, Grecia, Macedonia, Turcia, Serbia și România vor concura pentru medalii, în timp ce reprezentanții canotajului din Cipru vor avea statut de invitat.
În delegațiile Bulgariei, Greciei, Turciei, Serbiei și României se află sportivi medaliați la Campionatul European și la Campionatul Mondial pentru juniori din această vară.
Extrem de atractive vor fi cele 21 de probe în care se vor înfrunta canotori cu frumoase perspective. În proba de dublu rame, România va fi reprezentată de ieșencele Anca Filip și Amalia Bereș, campioane europene cu echipajul de 8 plus 1.
La schif simplu, un duel palpitant va fi cel dintre românca Simona Radiș și bulgăroaica Desislova Gheorghieva, vicecampioană europeană și medalită cu bronz la ”mondiale” în această probă.
Marko Ristic și Zoran Rajic, clasați pe locul al treilea la ”Europene” cu echipajul de patru rame al Serbiei, vor concura de această dată la dublu rame pentru titlul balcanic cu românii Constantin Hârgău și Alexandru Chioseaua, vicecampionii mondiali ai probei.
Vor lupta pentru medaliile de aur, de asemenea, Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu, vicecampioane mondiale la dublu rame, Ciprian Tudosă, Mihai Ianoș, Cosmin Pascari și Alexandru Matincă, campioni mondiali la patru rame, grecul Papasarekelariou Georgios, medaliat cu bronz la patru vâsle la C.M., turcii Sahin Inanc și Ismar Beroiglu, componenți ai echipajului de patru rame medaliat cu ”bronz” la campionatul lumii.
Atât sâmbătă, 12 septembrie, cât și duminică, 13 septembrie, întrecerile vor începe la ora 9,30 și se vor desfășura până în jurul orei 12,30. Se poate ajunge la Baza Nautică Dorobanț cu microbuze maxi-taxi care pleacă din zona Târgu Cucu (în spatele Curții de Apel) . Intrarea este liberă, publicul având avea posibilitatea să urmărească cursele din tribunele amplasate pe malul lacului, în apropierea acestora existând și o terasă - cafenea. 
Ne străduim să fim gazde cât mai bune și să oferim oaspeților noștri condiții la nivelul cel mai înalt. Sperăm ca vremea să fie prielnică pentru a avea parte de un concurs spectaculos. Invit ieșenii să vină pentru câteva ore în mijlocul naturii și să asiste la acest concurs” a declarat Adrian Poeană, vicepreședinte al FR Canotaj şi director la CSM Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu