joi, 17 septembrie 2015

Cristina Foişor va evolua pentru CS Politehnica Iaşi !



Sectia de sah a CS Politehnica Iasi are mai multe noutati in aceasta toamna. Daca pe perioada verii s-au desfasurat Finalele Campionatelor Nationale pe echipe de copii, juniori, tineret, Festivalul International “Mihail Sadoveanu” si mai multe turnee de pregatire, pe 18 septembrie 4 juniori vor reprezenta Romania la Campionatele Europene de Sah din Croatia, de la Porec. Este vorba de Obada Ema, Stoleriu George, Lehaci Miruna, toti cu rezultate impresionante pentru varsta lor, atat pe plan national cat si international. Cel de-al 4-lea sportiv este Costachi Mihnea, locul III la Campionatele Mondiale din Africa de Sud (2014) si este “proaspat” transferat la clubul nostru. Prin aceasta achizitie se va intari si echipa masculina de Superliga, o echipa intinerita prin aducerea juniorilor Calin Gheorghiu (18 ani – 2318 puncte internationale) si Stoleriu George (13 ani - 2227 ELO).
Insa surpriza cea mare este la echipa de fete, pentru ca, una dintre cele mai puternice sahiste din Romania va lupta pentru CS Politehnica Iasi. Marea Maestra Cristina Foisor (2361) – sotia ieseanului Ovidiu Foisor – maestru international, a ales clubul nostru in 2015 cu obiectivul de a cuceri titlul national. Amintim ca echipa noastra va fi formata din: Javakhishvili Lela - 2461ELO , Irina Bulmaga - 2372, Cistina Foisor - 2361, Camelia Ciobanu - 2250, Ioana Gelip - 2139.
Speram astfel sa securizam titlul pentru Iasi!
Pe plan local, cu sprijinul important al Primariei Municipiului Iasi, vineri si sambata (18 – 19 septembrie) se va desfasura Concursul “Sah in Cartiere”, deja traditional, la care asteptam participarea a 300 de amatori de sah. Pentru Iasi este un moment important pentru ca in anul 2016 vom incerca sa cucerim un nou titlu la Campionatele Mondiale de Amatori din Grecia. Regulamentul competitiei este urmatorul:
- Loc de desfăşurare (competiţia se va desfasura in doua etape):
a. Pe data de 18 Septembrie 2015, intre orele 16-19, vor avea loc concursuri de calificare in patru locatii diferite: Parcul din Podu Ros, Parcul din Alexandru cel Bun (in fata cinema Dacia), Esplanada din cartierul Tatarasi si Parcul Expozitiei – Copou.
b. Pe data de 19 Septembrie 2015, orele 11-14, va avea loc finalele acestor doua editii in fata Primariei Municipiului Iasi.
- Regulamentul de desfasurare:
          se vor juca 6 partide, sistem elvetian, la etapa de calificare si 7 partide la cea finala;
          timpul de joc este de 10 minute pentru fiecare participant (20 minute partida);
          nu exista taxe de participare, putand participa toti amatori de sah indiferent de varsta dar cu coeficient Elo < 2000;
          in faza finala se vor califica primii 15 sportivi clasati la fiecare zona la care se vor adauga un numar de 25 persoane invitate dintre sponsorii si personalitatile Municipiului Iasi si jucatorii cu Elo intre 2000-2100.
- Criteriile de departajare vor fi, in ordine: 1. numarul puncte, 2. bucholtz, victoria directa sau mica diagrama, 3. progresiv, 4. regresiv, 5. cel mai tanar.
Toate informatiile se pot gasi pe site-ul oficial www.ajsiasi.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu