marți, 15 septembrie 2015

Gimnastica ritmică la nivel internaţional revine în Sala Polivalentă ieşeană



În perioada 18-20 septembrie 2015, Sala Polivalentă va găzdui două competiţii la nivel internaţional de gimnastică ritmică, "Iaşi Internaţional Trophy" (ediţia I - la individual) şi "Memorialul Gineta Stoenescu" (ediţia a XI-a - pe ansambluri şi echipe).
Vineri, participanţii se vor acomoda cu suprafaţa de concurs din arena ieşeană, iar sâmbătă şi duminică, începând cu ora 9.00, va avea loc turneul propriu-zis de gimnastică ritmică, principalul organizator al competiţiei fiind clubul campioanelor din cartierul ieşean Bularga, adică CSŞ Anghel Saligny Iaşi, sub coordonarea antrenorilor şi profesorilor Constantin Radu, Cătălina Radu şi Oana Cozma.
Turneul internaţional de gimnastică ritmică de la Iaşi, acolo unde spectatorii vor avea intrarea liberă în Sala Polivalentă pe durata competiţiei, este deschis tuturor categoriilor de vârstă, de la "Mica Gimnastă" la Pre-Junioare, Junioare şi Senioare. Alături de vedetele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, precum Crina Drăcşanu, Laura Aniţei, Iustina Coşarcă, Cristiana Străinu, Roxana Brighente, Andra Ungureanu, Andreea Verdeş, Ştefana Popa, Mădălina Şufăru, Diana Pavel şi nu numai, participă sportive de mare valoare din România, de la cluburile din Bucureşti, Ploieşti, Baia Mare şi Constanţa, de la cluburile de profil din Ucraina (din Kiev, Odessa, Izmail, Lvov), dar şi de la două cluburi din Chişinău, de la Olimpia şi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din capitala Republicii Moldova. Şi-au mai anunţat participarea alte cluburi de gimnastică ritmică din Croaţia, Serbia, Bulgaria şi Italia.
"Invităm pe toţi iubitorii gimnasticii ritmice să participe la acest turneu internaţional din Sala Polivalentă şi să-şi încurajeze favoritele. Cu siguranţă va fi o competiţie de mare amploare, un spectacol sportiv de zile mari, la nivel internaţional. Vă aşteptăm !", ne-a declarat prof. Constantin Radu, antrenor coordonator la CSŞ Anghel Saligny Iaşi.
Alături de clubul CSŞ Anghel Saligny Iaşi, în organizarea turneului internaţional de gimnastică ritmică din acest week-end se mai află Fundaţia Sportului Ieşean din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, ISJ Iaşi, DJST Iaşi, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Constructii Iaşi, McDonald's, SC Bernntag, competiţia fiind inclusă şi în calendarele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică şi Federaţiei Internaţionale de Gimnastică Ritmică.
DAN TEODORESCU

Un comentariu: